Ήρθε και στην Ελλάδα το… dark mode στην εφαρμογή του Messenger. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με μια παιχνιδιάρικη και «μυστική» διαδικασία.

Εδώ και μερικές μέρες, πολλοί είναι οι χρήστες που μετέτρεψαν το άσπρο φόντο της συγκεκριμένης εφαρμογής του κινητού σε μαύρο. Με άλλα λόγια ενεργοποίησαν το… dark mode. Μ’ αυτό τον τρόπο το messenger αποκτά νέο περιβάλλον. Η οθόνη έχει μαύρο χρώμα και η γραμματοσειρά λευκό, ώστε να είναι ευανάγνωστες οι επαφές.

Μπορεί, λοιπόν, να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα από το Facebook, αλλά εάν ανοίξετε μια συνομιλία σας με οποιαδήποτε επαφή σας στο Messenger και αποστείλετε το emoji του φεγγαριού (🌙), τότε θα σας εμφανιστεί αυτόματα το μήνυμα «You Found Dark Mode» και το κουμπί για να το ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Ο τρόπος για να το ενεργοποιήσει κανείς είναι παιχνιδιάρικος και κάπως… κρυμμένος. Πατώντας στο κουμπί «Turn on in Settings» θα μεταφερθείτε στις ρυθμίσεις και θα δείτε τη νέα επιλογή «Dark Mode» με τον διακόπτη για να την ενεργοποιήσετε. Σε περίπτωση που το πάρετε απόφαση να το γυρίσετε σε dark mode, τότε θα δείτε το ενημερωτικό μήνυμα ότι η λειτουργία ακόμη δεν έχει τελειοποιηθεί και γι’ αυτό μπορεί να φαίνεται σωστά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής αυτή η πλάγια μέθοδος ενεργοποίησης του Dark Mode στο Facebook Messenger λειτουργεί κανονικότατα σε συσκευές Android και iOS στην Ελλάδα, οπότε δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

Πιο αναλυτικά, εάν θέλετε να μετατρέψετε κι εσείς την εφαρμογή του messenger σας από λευκή σε μαύρη, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να ενεργοποιήσετε το dark mode:

1. Επιλέξτε μια από τις επαφές σας στο messenger

2. Στείλτε στην επαφή αυτή το emoji της ημισελήνου

3. Αμέσως μετά μικρά φεγγαράκια θα γεμίσουν τις οθόνες σας

4. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα θα σας εμφανιστεί η επιλογή ενεργοποίησης του dark mode

Πώς να επαναφέρετε το λευκό φόντο:

1. Μπείτε στο messenger

2. Πατήστε στο εικονίδιο της φωτογραφίας του προφίλ σας πάνω αριστερά

3. Ενεργοποιήστε μέσω της επιλογής που σας εμφανίζεται το λευκό ή μαύρο φόντο, σέρνοντας δεξιά ή αριστερά

Πηγή: www.techgear.gr