Αλλο ένα τερατώδες και συκοφαντικό fake news της ΝΔ: «Αυτός ο ουρανοξύστης είναι η νέα κατοικία του Μοράλες»

Χωρίς αιδώ, με προκλητικό θράσος, η ΝΔ πιάστηκε στα πράσα, να διακινεί επισήμως ένα τερατώδες fake news μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον Αλ. Τσίπρα μέσω του Βολιβιανού προέδρου Εβο Μοράλες. Και στη προσπάθεια της αυτή, συκοφάντησε ευθέως και χωρίς δισταγμό, τον Βολιβιανό πρόεδρο, κάτι που αφορά και τι διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, καθώς δεν αποκλείεται η πρεσβεία της Βολιβίας να ζητήσει εξηγήσεις και επανόρθωση για την ανοίκεια αυτή επίθεση.

Η έρευνα της ιστοσελίδας ellinika hoaxes καταρρίπτει ένα ακόμα fake news της Νέας Δημοκρατίας, που διακινήθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και παρουσιάζει έναν πολυτελή ουρανοξύστη αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων ως νέο σπίτι του πρόεδρου της Βολιβίας.

Αναφέρει το δημοσίευμα:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ένας πολυτελής ουρανοξύστης αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί το νέο σπίτι του πρόεδρου της Βολιβίας. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κοινωποιήθηκε και μέσω τουίτερ, ανέφερε ότι ο Μοράλες κατασκεύασε ουρανοξύστη για τον εαυτό του που κόστισε 34 εκατομμύρια δολάρια.

Τι ισχύει;

Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης έχει 29 ορόφους και ύψος 120 μέτρα. Βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ, κι ονομάζεται Casa Grande del Pueblo (Μεγάλο Σπίτι του Λαού). Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Βολιβιανό πρόεδρο και δεν αποτελεί το «σπίτι του» αλλά έδρα πολλών δημόσιων υπηρεσιών και υπουργείων. Μόνο δύο από τους ορόφους, λειτουργούν ως προεδρική κατοικία.

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το κτήριο στις οποίες φάινονται αίθουσες εργασίας, γραφεία, συνεδριακοί χώροι κτλ.

Πιο συγκεκριμένα κι ειδικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που αφορούν τον πρόεδρο, όπως διαβάζουμε σε τοπικά μέσα, «στον 23ο όροφο βρίσκεται το γραφείο του προέδρου, ενώ στον 24ο υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις για τον ίδιο και το προσωπικό υποστήριξης και ασφάλειας, όπως υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, σάουνα, τζακούζι και γυμναστήριο.» Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες που πλέον έχουν εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη, προηγουμένως στεγάζονταν σε ιδιωτικά ακίνητα όπου πλήρωναν μισθώματα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.

Συμπεράσματα:

  1. Είναι ο νέος αυτός ουρανοξύστης το σπίτι του Έβο Μοράλες; ΌΧΙ. Από τους 29 ορόφους, μόλις δυο διατίθενται για τις ανάγκες του προέδρου της χώρας.
  2. Είναι ο νέος αυτός ουρανοξύστης ιδιοκτησία του Έβο Μοράλες; ΌΧΙ. Ακόμα κι οι δυο αυτοί ορόφοι διατίθενται για τις ανάγκες του εκάστοτε προέδρου της χώρας.

Όπως καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, ο ισχυρισμός ότι ο ουρανοξύστης Casa Grande del Pueblo στην πρωτεύουσα της Βολιβίας είναι ένα χλιδάτο νέο σπίτι 34 εκατομμυρίων δολαρίων για τον πρόεδρο της χώρας είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

The post Αλλο ένα τερατώδες και συκοφαντικό fake news της ΝΔ: «Αυτός ο ουρανοξύστης είναι η νέα κατοικία του Μοράλες» appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.