Σχετικά με το το περιστατικό αρπαγής βρέφους από την αγκαλιά της μητέρας του, που σημειώθηκε  το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαρτίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, αποκαλύπτοντας ότι η γυναίκα αυτή είναι η ανιψιά του.

Υπενθυμίζεται πως δύο άντρες, που αποδείχθηκε πως ήταν υπήκοοι Λιβύης προσπάθησαν να αρπάξουν να ανήλικο παιδί από την αγκαλιά της μητέρας του. Ο υποψήφιος δήμαρχος υποστήριξε πως οι τρεις άνδρες που επιτέθηκαν στις δύο γυναίκες και αποπειράθηκαν να αρπάξουν το 9 μηνών βρέφος της μία,το έκαναν για αντιπερισπασμό προκειμένου να  μπορέσουν να κλέψουν την τσάντα της 46χρονης γυναίκας.

«Τους είχαν δει για αρκετή ώρα πριν περιοίκοι» πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τον έναν από τους τρεις αλλοδαπούς, έναν 23χρονο Λίβυο, που τελικά συνελήφθη αρχικά ακινητοποίησαν Αφρικανοί μικροπωλητές που βρίσκονταν στο σημείο.

Κατά πληροφορίες ο 23χρονος από τη Λιβύη είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες για κλοπή και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο κ. Ταχιάος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν αυτός που δημοσιοποίησε το γεγονός αλλά η αστυνομία πρόσθεσε ότι «η ασφάλεια των Θεσσαλονικέων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».