Αυστηρό διάβημα της Αθήνας επιδόθηκε στον Τούρκο πρέσβη

Με αυστηρό διάβημα απάντησε η Αθήνα στην Άγκυρα, για την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Το αυστηρό διάβημα επιδόθηκε στον Τούρκο Πρέσβη, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του επισημάνθηκε η έντονη ενόχληση της Αθήνας. 

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τονίζουν, ότι το διάβημα αποτυπώνει την σοβαρότατη ενόχληση της Αθήνας για το περιστατικό, την οποία άλλωστε δεν έκρυψε χθες και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε λόγο για «ανόητες ενέργειες» και «ψευτομαγκιές» των γειτόνων μας που δεν οδηγούν πουθενά

Από την πλευρά της η Άγκυρα αρνείται οποιαδήποτε παρενόχληση. Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι δεν έγινε τέτοιο περιστατικό, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές που ανέφεραν ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση ελικοπτέρου, που μετέφερε τον Έλληνα Πρωθυπουργό» και ότι τα αεροσκάφη «ασκούσαν τη συνήθη αποστολή και εκτελούσαν τα κανονικά τους καθήκοντα».

Την τουρκική προκλητικότητα καταδίκασε χθες η ΝΔ ενώ σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ  καταλόγισε στην κυβέρνηση ερασιτεχνισμό στα εθνικά θέματα. «Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της διαπραγμάτευσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων», ανέφερε στο Newpost ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τέτοιες ενέργειες θα συνεχιστούν από την πλευρά της Άγκυρας» δήλωσε σε συνέντευξή του στο OPEN TV ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ζήτησε από την κυβέρνηση «να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις μας, με διακομματικό τρόπο και με την παρουσία εισαγγελέα να γίνουν κάποιες παραγγελίες σε F35 και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού».

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr