Βούτσης: «Θετικό ότι η Λοΐζου είχε την ευαισθησία να διευκολύνει το κόμμα»

«Θεωρώ ότι κινούμαι ως πρόεδρος της Βουλής με σημαντική θεσμική προσήλωση» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Newpost, χωρίς βεβαίως να αρνείται να σχολιάσει όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με πρώτο φυσικά την απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου από την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της.

Ο κ. Βούτσης μιλάει για την κυβερνητική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, τις διεθνείς συμμαχίες αλλά και τα κομματικά ανοίγματα ενόψει εκλογών. Δεν διστάζει, επίσης, να αποδοκιμάσει στελέχη ή συνεργαζόμενους που λειτουργούν με «τηλεοπτικούς όρους»

Ο Νίκος Βούτσης δηλώνει ικανοποιημένος από την απόφαση της Μυρσίνης Λοΐζου να παραιτηθεί από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ θετικό ότι είχε την ευαισθησία να διευκολύνει το κόμμα αφού προέκυψε αυτή η δικαστική εκκρεμότητα που εγείρει θέματα ηθικής τάξης. Από εκεί και πέρα, αντιτίθεμαι στην επίθεση που δέχτηκε τις προηγούμενες μέρες από τη Νέα Δημοκρατία για την ιδεολογική ταυτότητά της. Υπογραμμίζω: Για την ιδεολογική ταυτότητά της και ορισμένες διατυπώσεις που είχε χρησιμοποιήσει στα social media».

Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ακόμα ότι θα αποτελέσει πλήγμα για το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ το να μη μπει το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Ωστόσο, κατηγορεί την ηγεσία του ΚΙΝΛΑ ότι συγκλίνει με τη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τα κεντροαριστερά ανοίγματα , ο κ. Βούτσης διατυπώνει ερωτήματα για τους κ.κ Μωραΐτη και Τόλκα, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτά τα ανοίγματα αφορούν πολιτικές συμπράξεις και όχι δημιουργία νέου κόμματος.

Σχετικά με τη λειτουργία της Βουλής, ο κ. Βούτσης υπερασπίζεται μέχρι κεραίας όλες τις τελευταίες επιλογές του ιδίου και του κ. Τσίπρα. Αδειάζει όμως την κ. Μεγαλοοικονόμου και όσους βουλευτές (ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ) λειτουργούν με «τηλεοπτικούς όρους».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής υπερασπίζεται τη συμμαχία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ταυτόχρονα, δεσμεύεται ότι ενδεχόμενη εγκατάσταση ελληνοϊσραηλινού ραντάρ στην Κρήτη θα συζητηθεί από το κοινοβούλιό.

 

The post Βούτσης: «Θετικό ότι η Λοΐζου είχε την ευαισθησία να διευκολύνει το κόμμα» appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.