Γ. Τσιρώνης: Η δήλωσή μου είχε καθαρά γεωγραφική σημασία (video)

Παραφράστηκαν οι δηλώσεις μου για το Καστελόριζο, οι οποίες είχαν καθαρά γεωγραφική σημασία, δήλωσε στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ στην ΕΡΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης, ενώ έκανε λόγο για «βρώμικη προπαγάνδα» γιατί -όπως είπε- δεν αναφέρθηκε ποτέ που ανήκει το Καστελόριζο. Τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ αρνητικός ο τρόπος που συμπεριφέρεται η Τουρκία και πορεύεται με τη λογική του τσαμπουκά, γιατί γνωρίζει πως δεν έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, γι’ αυτό και δεν πάει σε διεθνή διαιτησία γιατί δεν θα κερδίσει.

Για τις τουρκικές παρενοχλήσεις ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι οι Τούρκοι πορεύονται πολλά χρόνια τώρα με αυτή τη λογική, μία πρακτική η οποία δεν είναι καλή για όλους μας, ενώ σημείωσε ότι τα τελευταία 4-5 χρόνια η Τουρκία είναι ασταθής ως χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Σωτήρης Ρούσσος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δήλωσε ότι οι Τούρκοι θεωρούν ειδική περίπτωση όλο το Αιγαίο στο διεθνές δίκαιο, γιατί δεν θέλουν να αποδεχθούν τους διεθνείς κανόνες.
Για τις τουρκικές παραβιάσεις ο κ. Ρούσσος είπε πως θα πρέπει ως χώρα να είμαστε αποφασιστικοί στις απαντήσεις μας απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας και πρέπει να απαντάμε με αυστηρό διάβημα.
Ο πρωθυπουργός κατανόησε την συμβολική σημασία αυτής της πράξης γι’ αυτό και έθεσε το θέμα σε διενθές επίπεδο, τόνισε ο κ. Ρούσσος.

www.ert.gr