Δανέλλης: Σχιζοφρενής και δισυπόστατη η στάση Παπανδρέου για Πρέσπες

Σε λόγους πολιτικής σκοπιμότητας αποδίδει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης, την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα χαρακτήρισε σχιζοφρενή και δισυπόστατη τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» την χθεσινή τοποθέτηση του Κ. Σημίτη για την Συμφωνία των Πρεσπών και την μομφή κατά της κυβέρνησης για μία μονομερή κίνηση και μία μη ικανοποιητική λύση, ο κ. Δανέλλης σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται «την προσωπική δυσαρέσκεια του κ. Σημίτη … για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας» καθώς, όπως είπε, θέλει να στηρίξει στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον δικό του πολιτικό χώρο.

«Όμως, αδικεί την δική του συμμετοχή και πορεία προς την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ουσιαστικά αποποιείται την δική του συμμετοχή στην πορεία προς εξεύρεση λύσης που ήρθε τώρα». Ανέφερε ότι δεν περίμενε αυτή τη στάση από τον κ. Σημίτη και υπενθύμισε πως αρχικά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ υπήρχαν πέντε ψήφοι υπέρ της Συμφωνίας και μόνο η Φώφη Γεννηματά ήταν αντίθετη «και εντέλει επέβαλε την δική της άποψη».

Μιλώντας για την στάση του Γ. Παπανδρέου, σχολίασε ότι «η προσδοκία της εξουσίας αποτελεί την μέγιστη συγκολλητική δύναμη», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να αφίσταται αυτών που ο ίδιος υποστήριξε και σε μεγάλο βαθμό έβαλε το δικό του αποτύπωμα», αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε στην αναδιαμόρφωση και ήταν «ίσως ο ενεργότερος- του νέου δόγματος εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, έτσι όπως σχηματοποιήθηκε στο Ελσίνκι το 1999».

«Δεν μπορεί επίσης να υπάρχει επί μακρόν η σχιζοφρενής, δισυπόστατη στάση: στην παγκόσμια πολιτική πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να εξαίρει Τσίπρα και Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών, σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα να είναι υπέρμαχος της Συμφωνίας και από την άλλη, να υφίσταται κομματικές επιλογές διαφορετικές από την δική του αντίληψη, καταναγκασμούς για το ποιους θα συναντήσει, πώς θα συμπεριφερθεί, κτλ. Όλα αυτά δεν μπορούν να πάνε μακριά…» τόνισε ο κ. Δανέλλης, αναφερόμενος στην στάση του κ. Παπανδρέου.

Για την συγκρότηση προοδευτικού μετώπου, είπε ότι το εγχείρημα δεν τελειώνει με τις εκλογές, υπογραμμίζοντας «η επέλαση των ακροδεξιών δυνάμεων δεν είναι θεωρητική, αλλά πραγματικότητα και η ακροδεξιά με το κουστούμι μας απειλεί», καλώντας σε αφύπνιση όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, ενώ επανέλαβε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές «είναι η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση από τότε που υπάρχει το Ευρωκοινοβούλιο».

The post Δανέλλης: Σχιζοφρενής και δισυπόστατη η στάση Παπανδρέου για Πρέσπες appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.