Μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών  έδωσε το σαββατοκύριακο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, για την οποία έκανε λόγο πως έχει «αντικοινωνικό πρόγραμμα» ενώ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «διευρύνει διαρκώς τα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες».

«Το ερώτημα σήμερα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο των ευρωεκλογών. Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας στις 8 Ιουλίου» υποστηρίζει, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρινίζει ότι ως προς το αφήγημα «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει στο φόβο» ωστόσο σημειώνει πως «οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους πολίτες για το αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ, ειδικά τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή για σιγή ασυρμάτου στα στελέχη του. Πάρτε για παράδειγμα, την υπόθεση του Ασφαλιστικού. Η ΝΔ δεν λέει κουβέντα πλέον για τι σχεδιάζει να κάνει. Και νομίζω ότι εμείς έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε για τους κινδύνους που συνεπάγεται η πολιτική της για τους συνταξιούχους, τους νέους εργαζόμενους αλλά και τον ίδιο το θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης».

Ερωτηθείς για τους τομείς που θα δώσει άμεση προτεραιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντά ότι «νέες και καλύτερες δουλειές. Ανάπτυξη για όλους, δικαιότερη φορολογία, ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλη την κοινωνία, με ισχυρή υγεία, παιδεία και πρόνοια και με ένα δίκαιο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Και τέλος ένα νέο κράτος, σύγχρονο και λειτουργικό με την πλήρη ψηφιοποίηση του, αλλά και ένα κράτος που θα σέβεται και θα διευρύνει διαρκώς τα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος  κλείνει τονίζοντας πως  «δίνουμε μια μάχη για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν της χρεοκοπίας, της διαφθοράς, της συντριβής της εργασίας. Δίνουμε μια μάχη που αφορά το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας».

(Με πληροφορίες από ΕΦΣΥΝ, ΑΠΕ/ΜΠΕ)