Δημαγωγία Καμίνη με την συμφωνία των Πρεσπών

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ήταν πάντα υπέρ της επίλυσης του θέματος των Σκοπίων. Κι η αρχική θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν θετική. Ομως τώρα τελευταία, φαίνεται να επιλέγει δημαγωγικές θέσεις, ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις που καλείται να σχολιάσει. Ετσι, όμως δεν γίνεσαι πολιτικό ηγέτης…

«Η δημοσκόπηση της Metron Analysis δείχνει ότι το 72% διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να διασπάσει τη Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής, κατάφερε να διχάσει για ένα εθνικό θέμα τη χώρα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

O ίδιος πριν μερικους μήνες δηλωνε στο ραδιόφωνο του δήμου Αθηναόων.: Είμαι υπέρ της συμφωνίας. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη. Το βλέπω από γεωπολιτική άποψη. Πιστεύω ότι όλα τα Βαλκάνια θα έπρεπε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ να αισθανθούν ασφαλείς

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές, εξέφρασε την αντίθεσή του με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που επιδιώκει να προσδώσει στις Ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης είναι αναντίστοιχος της κρισιμότητας της αναμέτρησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικά σε μία περίοδο αύξησης του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς».

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση Λοΐζου και την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο μετά τις αποκαλύψεις, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για την «απίστευτη προχειρότητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την υπόθεση των Ευρωεκλογών, μια κορυφαία αναμέτρηση για το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας».

Ο δήμαρχος έκανε και τον απολογισμό της θητείας του, σημειώνοντας ότι «αφήνουμε μια πόλη καλύτερη από εκείνη που βρήκαμε, με νοικοκυρεμένα οικονομικά, με ανανεωμένες υποδομές, με ισχυρές κοινωνικές δομές και με οικονομικούς πόρους έτοιμους για αξιοποίηση».

Για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στήριξε την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, ενώ διαφώνησε με τις επιλογές του κ. Μπακογιάννη στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, τονίζοντας ότι «πρόσωπα και πρακτικές που αποδοκιμάστηκαν τόσο το 2010, όσο και το 2014 συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιό του. Εύχομαι να αποδοκιμαστούν και πάλι» είπε ο κ. Καμίνης.

The post Δημαγωγία Καμίνη με την συμφωνία των Πρεσπών appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.