• «Πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν τι συμβαίνει με την ημερομηνία του debate
  • Η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου
  • Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στα υπόλοιπα κόμματα για αποδοχή μίας από τις δύο ημερομηνίες

Η 1η Ιουλίου είναι αντικειμενικά μία ημερομηνία που δεν διευκολύνει τη διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών, λόγω της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, για την ανάδειξη προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μία τέτοια εξέλιξη οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα για αλλαγή της ημερομηνίας του debate, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν νωρίτερα «πηγές» της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως ο Νάσος Ηλιόπουπουλος επικοινώνησε προκειμένου να συζητήσει τις αλλαγές, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής μία εναλλακτική ημερομηνία, από τα άλλα κόμματα.

«Με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ της 30ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία», αναφέρουν με τη σειρά τους «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζουν πως «η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο. Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου».