Διαμαρτυρία της ΛΑΕ έξω από την ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 1/5, στελέχη της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν για την περιορισμένη προβολή που έχει η Λαϊκή Ενότητα από την Δημόσια Τηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περιορισμένη προβολή του κόμματος από την ΕΡΤ κατήγγειλε την Τρίτη 30/4 στην εκπομπή «Επόμενη Ημέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χουντής, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή.

O Π. Λαφαζάνης δήλωσε: «Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε και ζητάμε μία επιτροπή των διαμαρτυρομένων να δει τη διοίκηση της ΕΡΤ, εκπρόσωπο της διοίκησης της ΕΡΤ για να του εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας. Θέλουμε να σταματήσει η φίμωση της ΛΑΕ, η φίμωση ιδιαίτερα όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Θέλουμε ισότιμα να ακουγόμαστε και να λέμε τη γνώμη μας ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών.»

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει:

«Διαμαρτυρία στην ΕΡΤ ενάντια στη φίμωση της ΛΑ.Ε

ΟΧΙ στην τηλεοπτική δικτατορία βαρόνων – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Η Λαϊκή Ενότητα μετά την Πρωτομαγιάτικη πορεία στην Βουλή, προχώρησε σε διαμαρτυρία έξω από την είσοδο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή ενάντια στη φίμωση της παράταξης από την κρατική ραδιοτηλεόραση, με την παρουσία και του Παναγιώτη Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας τονίζουν ότι είναι αδιανόητο η δημόσια τηλεόραση να έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό παραμάγαζο και σε τσιφλίκι του συνεταιρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Ειδικότερα τα στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν ότι είναι στοιχείο πολιτικής ανωμαλίας και νόθευσης των εκλογών το γεγονός ότι η ΕΡΤ ακολουθεί πολιτική φίμωσης της ΛΑ.Ε και των μη συστημικών δυνάμεων.

Έξω από την πόρτα εισόδου στην ΕΡΤ υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όχι μόνο δεν επέτρεπαν σε μια επιτροπή των διαμαρτυρόμενων να μπει στο κτήριο και να εκφράσει την διαμαρτυρία της αλλά και απαγόρευε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μπουν και να βγουν στο κτήριο, προκαλώντας επεισόδια και διαπληκτισμούς.

Αυτός ο αυταρχισμός εκφράστηκε παραστατικά από το γεγονός ότι ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας την φίμωση, πίσω από τα κάγκελα που περιφράζουν το κτήριο λες και η ΕΡΤ αποτελούσε φυλακή.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο μαύρο της ΕΡΤ και ότι θα υπάρξουν αγωγές και μηνύσεις για την αντιδημοκρατική στάση της τελευταίας».

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

www.ert.gr