Με ένα ψύχραιμο και συγκροτημένο τρόπο θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι αυτή η νέα περίοδος έχει ανάγκη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό το προηγούμενο διάστημα, επεσήμανε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Σημείωσε πως η Ελλάδα ήταν μία οικονομία που στο πρόσφατο παρελθόν είχε περιόδους ευημερίας που αποδείχθηκε επίπλαστη και κατέρρευσε. Το θέμα, είπε, είναι τι είδους ανάπτυξη θέλουμε. Θέλουμε βιώσιμη, δίκαιη και δημοκρατική ανάπτυξη; Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε μόνο γιατί συστημικά δεν μπόρεσε να σταθεί. Η Ελλάδα έχει κενά και αδυναμίες σε όλα τα επίπεδα, γι αυτό βγαίνουμε πιο δύσκολα από την κρίση από ό,τι οι άλλες χώρες. Μόνο αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από τις μνημονιακές συμβάσεις, επεσήμανε ο κ. Δρίτσας.

Επίσης υπογράμμισε πως «έχουμε καταθέσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, μόνο που όλα αυτά έχουν κάποια τεχνοκρατικά στοιχεία, στοιχεία μεθόδων και στοχεύσεων που πρέπει να αποκτήσουν προτεραιοποίηση, επικαιροποίηση», ενώ πρόσθεσε πως με τα δεδομένα που προέκυψαν, τα επιταχύνουμε τώρα και τα εκλαϊκεύουμε για να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό αλλά δεν θα ωραιοποιήσουμε όπως κάνει η ΝΔ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος

www.ert.gr