Μπλεξίματα με το νόμο έχουν δυο φοιτητές, οι οποίοι έβαλαν στις τσέπες τους περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια με το να επιστρέφουν ψεύτικα iPhone στην Apple και τελικά πιάστηκαν από αστυνομικούς. Μεγάλη η οικονομική ζημιά για την εταιρεία…

Μιλάμε για τους οι Quan Jiang και Yangyangg Zhou, που είναι σπουδαστές μηχανολογίας στο Όρεγκον, κατάγονται από την Κίνα και πλέον κατηγορούνται για απάτη που διέπραξαν με ψεύτικα iPhone.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ και τις ανακοινώσεις των αρχών, οι δυο τους επέστρεψαν πάνω από 2000 iPhone στην Αpple, λέγοντας συνεχώς πως είναι χαλασμένα και πως δεν μπαίνουν σε λειτουργία. Τα ψεύτικα iPhone άξιζαν περίπου 30 δολάρια το καθένα. Για κάθε ένα από αυτά τα κινητά έπαιρναν περίπου 600 δολάρια.

Ο Quan Jiang προσπάθησε, μάλιστα, να επιστρέψει πάνω από 2000 iPhones, ενώ έστειλε πάνω από 3000 αξιώσεις για εγγύηση. H Αpple απέρριψε τις 1500 εξ’αυτών, αλλά ενέκρινε επίσης 1,400 νέες συσκευές, αντικαθιστώντας τις προηγούμενες. Μετά από αυτή την κίνηση, οι κατηγορούμενοι έστελναν τα νέα και λειτουργικά iPhone πίσω στην Κίνα, λαμβάνοντας μερίδιο από τις πωλήσεις.

Μ’ αυτό το… κόλπο, η Αpple είχε απώλειες περίπου 900.000 δολαρίων από την απάτη. Έτσι, οι δύο φοιτητές έβγαζαν «μεροκάματο». Οι δυο τους διέμεναν στις ΗΠΑ με σπουδαστικές βίζες, που λογικά θα ανακληθούν επ’ αόριστον. Ο Yangyangg Zhou έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, ενώ ο φίλος του σπούδαζε ηλεκτρολόγος μηχανολόγος.

Από την πλευρά του οι δυο σπουδαστές ισχυρίζονται πως δεν ήξεραν ότι τα τηλέφωνα που τους έστελναν από την Kίνα ήταν ψεύτικα.

Με βάση τις αρχές, ο Quan Jiang έχει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για την εισαγωγή και εμπορία ψεύτικων ειδών, όπως επίσης και για τηλεπικοινωνιακή απάτη. Είναι χαρακτηριστικό πως βγήκε από τη φυλακή μέχρι το δικαστήριο, αλλά GPS τον παρακολουθεί. Ο Yangyangg Zhou κατηγορείται για κατάθεση ψεύτικων πληροφοριών σε δικαστική κατάθεση, και ο δικηγόρος του ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε για τα ψεύτικα κινητά, και πιστεύει πως θα αθωωθεί.

(με πληροφορίες από ired.gr)