Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση 2 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές (video)

Σχεδόν 2 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες έθεσε ως διακύβευμα την επιλογή ανάμεσα στις προτάσεις των προοδευτικών δυνάμεων και εκείνες  των συντηρητικών κομμάτων, τονίζοντας ότι το δίλημμα είναι σαφές.

Ένα από αυτά τα διλήμματα θα κληθούν οι ίδιοι οι πολίτες να το αντιμετωπίσουν, με τις απαντήσεις που θα δώσουν στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές που έχουν να επιλέξουν, από τη μια πλευρά, τις δυνάμεις της προόδου, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της συνανάπτυξης και από την άλλη μεριά, τις δυνάμεις τις συντηρητικές, τις δυνάμεις του φόβου, τις δυνάμεις της εθνικής περιχαράκωσης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Eαν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών, τότε στην ουσία οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο από έναν αγώνα που έχει 2 ημίχρονα και στο πρώτο ημίχρονο η ΝΔ πρέπει να βάλει πολλά γκολ σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αν η λύση στα δεινά που έχει προκαλέσει στον τόπο ο κ. Τσίπρας, είναι η ΝΔ που οδήγησε στην κρίση και τα μνημόνια, αναρωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλάνε όλοι, μιλάει και η αρχηγός του κόμματος του Γιάννου, του Άκη  και του Τσουκάτου, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να αντιμετωπίσουν με ανοιχτό πνεύμα τη νέα κατάσταση, επιλέγουν τη θολούρα. Μέσα όμως από τη θολούρα διαφαίνεται η επιλογή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, το λέω ευθέως, να συνεργαστεί με τη ΝΔ αύριο στο κυβερνητικό επίπεδο, αλλά ήδη από σήμερα στο προγραμματικό. Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα παίρνουν θέσεις αντίστοιχες με αυτές της ΝΔ, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Όσο κάλπικο ήταν το δίπολο «μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί» άλλο τόσο κάλπικα είναι τα καινούρια προεκλογικά δίπολα, που πάνε να στήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ σήμερα, είτε τα ονομάζουν «πρόοδος-συντήρηση» είτε «λαϊκισμός-υπευθυνότητα» τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

www.ert.gr