Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα», παρουσιάστηκε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Αν και αναγνωρίζει ότι είναι «μία δύσκολη αναμέτρηση», την ίδια στιγμή πιστεύει ότι «είναι εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές».

«Το βασίζω σε ένα δεδομένο: οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Το δικό μας στηρίζεται στα βήματα μπροστά που έγιναν την περίοδο 1015-2019 και κυρίως στη σταθεροποίηση της χώρας, στην αποτίναξη της επιτροπείας και στη σταθερή μας προσήλωση σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που οι οικονομικοί δείκτες συμβαδίζουν με τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα της ΝΔ συνιστά μια επιστροφή στα χρόνια της κρίσης και οδηγεί στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λέει ακόμα ότι «ζητούμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εργασία για όλους τους πολίτες».

Στη συνέντευξή της αναδεικνύει τις διαφορές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δίνοντας έμφαση στα εργασιακά, ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «πέρα από το Ασφαλιστικό, εδώ και εβδομάδες στη ρητορική της ΝΔ υπάρχουν κραυγαλέες αποσιωπήσεις και ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας που συγκροτούν το πρόγραμμά της».