Ηλιόπουλος: Υπέρ πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

 

Την πρόταση για επιβολή ορίου στη βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) με στόχο τη συγκράτηση των ενοικίων, την ανάγκη για εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανακύκλωση και την θέση ότι «ο δήμος πρέπει να μπει μπροστά σε δημοκρατικές διεκδικήσεις, όπως ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια», εξέφρασε ο υποψήφιος ήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, στο newpost.gr.

Στον απόηχο της ακύρωσης της συναυλίας του συγκροτήματος Rotting Christ στην Πάτρα, ερωτηθείς αν ως δήμαρχος Αθηναίων θα οργάνωνε σε δημοτικό χώρο συναυλία των Rotting Christ ή άλλου συγκροτήματος Black Metal, απάντησε «σίγουρα ναι».

Για το ζήτημα της καθαριότητας στον δήμο αναφέρθηκε στον σχετικό προϋπολογισμό του 2018, σημειώνοντας ότι «ο δήμος απορρόφησε στην καθαριότητα λιγότερο από το 40% των διαθέσιμων χρημάτων». Όπως υπογράμμισε «η μη απορρόφηση του προϋπολογισμού έφερε καθυστερήσεις στην προμήθεια νέων κάδων καθώς και στην προμήθεια υλικών που χρειάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας. Οι καθυστερήσεις αυτές αποτυπώνονται στην καθημερινότητα της πόλης. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να γίνει καθαρή πόλη αν δεν αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Αθήνα θα γίνει καθαρή πόλη μόνο αν αρχίσουμε να κάνουμε ανακύκλωση. Αυτή τη στιγμή η πόλη θα έπρεπε να στέλνει για ταφή το 25’% των απορριμμάτων της, ενώ στην πραγματικότητα στέλνει το 92%. Θα έπρεπε επίσης να ανακυκλώνει το 50%, αλλά ανακυκλώνει μόλις το 5%. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει αύριο η Αθήνα είναι να αποκτήσει ένα σοβαρό και βιώσιμο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων».

Για το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη, ξεκαθάρισε ότι «είναι πολύ σημαντικό ένας άνθρωπος να αισθάνεται ασφαλής μέσα στην πόλη στην οποία κινείται», υπογραμμίζοντας ότι «σε καθεστώς φόβου δεν μπορεί να λειτουργήσει μια πόλη. Η ασφάλεια ως δικαίωμα έχει καθολικότητα. Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια και για τον μετανάστη. Ασφάλεια και για τον άνθρωπο που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ασφάλεια και για τη γυναίκα που πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί το βράδυ χωρίς να έχει το φόβο μήπως της επιτεθεί ένας ματσό άντρας. Σε αυτή τη συζήτηση εμείς πρέπει να τοποθετηθούμε ως υποψήφιοι δήμαρχοι και όχι ως υποψήφιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, γιατί εδώ στήνεται ένα μεγάλο καιροσκοπικό παιχνίδι. Δουλειά του δήμου είναι να σπάει την εγκατάλειψη, να μην αφήνει ‘‘τυφλά» σημεία μέσα στην πόλη. Αν δει κάποιος τον προϋπολογισμό και διαπιστώσει ότι για όλο το 2018 ο δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει 0 ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό».

Για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης και την προστασία του δημοσίου χώρου , επισήμανε ότι «ο δήμος έχει εργαλείο και αυτό ονομάζεται δημοτική αστυνομία», υπενθυμίζοντας ότι « η δημοτική αστυνομία είχε καταργηθεί το 2013 και επανασυστάθηκε από αυτήν την κυβέρνηση» και τώρα «επιστρέφουν στα καθήκοντά τους 200 δημοτικοί αστυνομικοί που ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης. ‘Αρα το σώμα θα ενισχυθεί».

The post Ηλιόπουλος: Υπέρ πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.