Η Λίβερπουλ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την Νike κι αν κλείσει το deal θα πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Premier League!

Έως τώρα το ρεκόρ κατέχει η συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Adidas καθώς οι«κόκκινοι διάβολοι» θα εισπράξουν συνολικά 750 εκατομμύρια λίρες για δέκα χρόνια. Το 2014 όταν υπεγράφη ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία ever και από τότε και μέχρι το 2024 η Γιουνάιτεντ λαμβάνει 75 εκατομμύρια λίρες ετησίως στα ταμεία της!

Όταν είχε κλείσει το συγκεκριμένο deal, ο Χέρμπερτ Χάινερ, ο εκπρόσωπος της Adidas είχε τονίσει πως η αθλητική εταιρεία αναμένεται να έχει έσοδα ύψους 1,5 δισ. λιρών σε αυτά τα δέκα χρόνια από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα κάνει η Γιουνάιτεντ!

Σύμφωνα όμως με το ESPN, Λίβερπουλ και Nike διαπραγματεύονται για μια συμφωνία άνευ προηγούμενου. Μια συμφωνία που θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Premier League. Μάλιστα οι συζητήσεις μεταξύ των δύο είναι προχωρημένες μιας και το συμβόλαιο των «reds» με την New Balance εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Μία συμφωνία που η Λίβερπουλ έβαζε στα ταμεία της ετησίως 45 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Λίβερπουλ μιλάει ταυτόχρονα και με την Adidas και με την Puma, ώστε να πάρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, αλλά φαίνεται πως το deal θα κλείσει με τη Nike μ’ ένα ποσό ρεκόρ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η συμφωνία να κλείσει και ν’ ανακοινωθεί από φέτος!

Δεδομένα το νέο deal της Λίβερπουλ (είτε με Nike είτε με κάποια άλλη εταιρεία) θα είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών στην Αγγλία. Όμως δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει τα συμβόλαια της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο με αθλητική εταιρεία και φυσικά κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Η συμφωνία της με τη Nike το 2018 έκλεισε στο ποσό των 100 εκατομμυρίων λιρών τον χρόνο για δεκαετές συμβόλαιο (1 δισ. λίρες δηλαδή το deal). Αυτό το deal ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μερένχες» το 2015 είχαν υπογράψει με την Adidas δεκαετές συμβόλαιο ύψους 980 εκατομμυρίων λιρών.

Πηγή: gazzetta.gr