Η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης μοίρασε 269.500 ευρώ για... φωτοτυπίες

Σε μπαράζ υπογραφών αποφάσεων με τις οποίες μοιράζονται 203.000 ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς αλλά και για… φωτοτυπίες προχώρησε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Βαδίζοντας στα χνάρια της προκατόχου της, Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία μοίραζε πεντοχίλιαρα λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση της προκειμένου να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, η κ. Χατζηγεωργίου πήρε την Τρίτη το στυλό και άρχισε να βάζει υπογραφές μοιράζοντας κρατικό χρήμα, όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στις πέντε αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια προβλέπεται:

– Ποσό 1.500 ευρώ στον πολιτιστικό σύλλογο «Αβάντες» από το Άβατο Ξάνθης «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής δράσης».

Μάλιστα, η αίτηση του συλλόγου κατατέθηκε την ίδια ημέρα με την έγκρισή της. Δείτε την απόφαση – Ποσό 1.500 στη «Ροή ΚΟΙΝΣΕΠ», η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Μάλιστα, το αίτημα είχε κατατεθεί επί ημερών Νοτοπούλου.

– Ποσό επιχορήγησης 10.000 ευρώ στο Thessaloniki Pride. Το αίτημα είχε υποβληθεί επί υπουργίας Νοτοπούλου στις 6 Φεβρουαρίου. Το ποσό -όπως αναγράφεται- θα διατεθεί «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης». 

– Ποσό έως 10.000 ευρώ σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης για να βγάζει φωτοτυπίες για το γραφείο του νομικού συμβούλου του υφυπουργείου, ενώ -λογικά- θα υπάρχει κάποιο φωτοτυπικό μηχάνημα στο Διοικητήριο. 

– Ποσό 180.000 ευρώ στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας της οποίας προΐσταται η ίδια για την τακτική επιχορήγησή της. 

Εκτός από τα παραπάνω, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης υπέγραψε, επίσης, την Παρασκευή απόφαση ανάθεσης ύψους 66.500 ευρώ σε σύμπραξη δύο εταιρειών της διοργάνωσης Διαβαλκανικού forum με συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από τα Σκόπια που θα διεξαχθεί το διήμερο 5-6 Απριλίου με τίτλο «η ανάπτυξη των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων ως μοχλών προώθησης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας».