ΚΚΕ: Καταγγέλει την απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει ως ισραηλινό έδαφος τα υψώματα του Γκολάν

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ «να αναγνωρίσει ως ισραηλινά εδάφη τα κατεχόμενα συριακά υψώματα του Γκολάν, με το πρόσχημα της «ασφάλειας του Ισραήλ»».

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η ενέργεια αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου ο πολύπαθος συριακός λαός βιώνει όχι μόνον την ισραηλινή, αλλά και την τουρκική και αμερικάνικη κατοχή εδαφών της χώρας του, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εδαφική κυριαρχία της Συρίας και για το μέλλον του λαού της χώρας».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατεχόμενα εδάφη ως μέρος του Ισραήλ, που είναι ο πιο στενός και χρήσιμος σύμμαχός τους στο μοίρασμα της λείας των ενεργειακών πηγών και δρόμων. Κι αυτό γιατί πριν περίπου ένα χρόνο (Μάης 2018), οι ΗΠΑ προχώρησαν στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώρισή της ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ, αποθρασύνοντας την ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στους άλλους λαούς» τονίζει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συναναστρέφεται τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και το κράτος του Ισραήλ, το οποίο δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης, με την ανοχή και των άλλων αστικών κομμάτων, σπέρνει τη χώρα με τις αμερικανικές βάσεις θανάτου και συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «καταδικάζει τη νέα επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού».

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως: «Από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μάρτη, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει νέους βομβαρδισμούς εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στην περιοχή της Γάζας. Η επίθεση ξεκίνησε λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής στα υψίπεδα του Γκολάν, από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και λίγες μόνο μέρες μετά την σύνοδο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου μαζί με τις ΗΠΑ. Το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ το οπλίζουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν την δολοφονική του πολιτική.

Οι όποιες «ευκαιρίες» προκύπτουν από τη συνεργασία με το Ισραήλ, όπως διαφημίζει ο Τσίπρας, θα είναι βαμμένες με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, ενώ εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας παραμένει σταθερά στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε:
Να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015.
Να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που συνεχίζει και εμβαθύνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για
Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967
Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67
Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη
Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας
Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

www.ert.gr