Κυρ. Μητσοτάκης: Η Λάρισα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής (video)

«Αυτή η συγκέντρωση μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μήνυμα ενότητας, μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε όλες και όλοι μαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδος ένα μήνυμα. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Θα γραφτεί το βράδυ της 26ης Μαΐου η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να ξαναχτίσουμε μια πατρίδα ενωμένη, αξιοπρεπή που θα φροντίζει όλους και πρωτίστως τους πιο αδύναμους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος και ότι όλες και όλοι πρέπει «να πάμε και να στείλουμε το μήνυμα ως εδώ».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι «όσο αυτός θα διχάζει εγώ θα ενώνω γιατί αυτό είναι το αίτημα σήμερα της ελληνικής κοινωνίας».

«Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες. Έχουμε όμως τη δύναμη της φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε μαζί μας τη σιωπηρή πλειοψηφία της Ελλάδος που ψάχνει την πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι η πλατιά λαϊκή παράταξη, όχι απλά των πολλών αλλά όλων των Ελλήνων.

«Είμαστε η παράταξη που την επόμενη ημέρα θα μειώσουμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29 στο 20%, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22 και στο 11% και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι για τον ίδιο η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί είναι προϋπόθεση ελευθερίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τον ίδιο να τάζει πράγματα που γνωρίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη, αλλά επέλεξε από την πρώτη μέρα να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας «γιατί αυτό αξίζουν οι Έλληνες και μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης όλοι μας ωριμάσαμε. Το ίδιο και εμείς ως ΝΔ. Κάναμε την δική μας αυτοκριτική. Αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια. Δεν είμαστε απλά ενωμένοι αλλά και ανανεωμένοι. Είμαστε η νέα ΝΔ που κρατάει ως κόρη οφθαλμού της παρακαταθήκη και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στους «συμπολίτες μας οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και πίστεψαν πράγματι ότι μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια».

«Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας να συμπορευτούμε σε αυτό το μεγάλο αγώνα για την πολιτική αλλαγή», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν θα απειλήσω κανέναν, δεν θα πω ότι θα βάλω κανέναν τρία μέτρα κάτω από το χώμα. Δεν θα διχάσω κανέναν», είπε ο κ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του και κάλεσε ιδίως τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά να έρθουν να ψηφίσουν, υπενθυμίζοντάς τους ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν.

«Έμειναν 11 ημέρες μέχρι τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Θα πάμε μαζί μέχρι αυτές τις τελευταίες ημέρες. Θα είμαστε σε κάθε κάλπη. Θα μας βοηθήσετε να βρούμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Για να είναι η 26η Μαΐου μια φωτεινή ημέρα για μια φωτεινή Ελλάδα. Πάμε όλοι μαζί για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr