Την αντίθεση του με το σύστημα της απλής αναλογικής εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, θεωρώντας πως αδικείται η προσπάθεια που γίνεται στην αυτοδιοίκηση.

«Έχουμε το πιο αρτηριοσκληρωτικό, το πιο γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο κράτος της Ευρώπης και μια πολιτεία που είναι σχεδιασμένη με τις λογικές του 1960 και όχι του 2020. Και αυτό το κράτος θέλουμε να το γυρίσουμε ανάποδα, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία» τόνισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε εκδήλωση για την «Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στον Νομό Κοζάνης: Το στοίχημα της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων», που οργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χρόνης Ακριτίδης.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη συνεργασία, τόνισε ότι έφτασε ο καιρός ώστε να μπορέσουν να γίνουν αυτές αλλαγές, ενώ διαφώνησε με την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το πολιτικό μετρό που θα διευκόλυνε το στάδιο και την επιλογή των συνεργασιών. «Αλίμονο εάν περιμέναμε την απλή αναλογική για κάνουμε πράξη τις συνεργασίες» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι το 90% των αποφάσεων στο περιφερειακό μας συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας λαμβάνονται με μεγάλη πλειοψηφία. «Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική, γιατί αδικεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε και κατέληξε: «τα κομματικά να μείνουν μακριά από την αυτοδιοίκηση».

Ως καλή πρακτική ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που πέτυχε η διοίκησή του ανάφερε την περίπτωση του Ασωπού και το χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 250 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το οποίο έχει αγκαλιάσει ακόμη και η Κομισιόν.

Χαρακτήρισε ως καλή είδηση την εξαγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημιουργία συμβουλίου των περιφερειαρχών, όπου με τη λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου θα επιτευχθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στο κράτος, την κυβέρνηση και την ελληνική περιφέρεια που είναι και το μεγάλο στοίχημα για «εμάς τους αυτοδιοικητικούς», ώστε να αρχίσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο αυτό. Χαρακτήρισε την αυτοδιοίκηση ως τον πλησιέστερο δημοκρατικό θεσμό στον άνθρωπο και τον πολίτη και δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική και το μοντέλο στη χώρα μας.

Σχολιάζοντας το θέμα της αποχής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν την επιλογή της αρεσκείας τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής, ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μανώλης Καρακάσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Θεόδωρος Σιόγκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην ΠΕ Κοζάνης Χρόνης Ακριτίδης.