Μαξίμου: Η ΝΔ δεν αρκείται στην ταύτιση με τη Νovartis. Αυτογελοιοπείται πανηγυρίζοντας διότι η εταιρεία δεν βρήκε στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών!

 

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αρκείται στην ταύτισή της με τη Novartis. Αυτογελοιοποιείται, πανηγυρίζοντας διότι η Novartis έλεγξε τον εαυτό της και έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων… από τη Novartis!»

Ετσι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου,στην ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία βιάζεται να βγάλει αθωωτικό πόρισμα για τη Novartis, επικαλούμενη έκθεση της ..ίδιας της εταιρείας.

Και συνεχίζει η κυβέρνηση:

«Εφόσον αυτό είναι αρκετό για τη ΝΔ, μπορεί να ζητήσει δημόσια να σταματήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλλον έχουν πάθει όλοι Novartis στη Νέα Δημοκρατία…καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΝΔ βιάζεται να υιοθετήσει εκθέσεις της Novartis

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της, επικαλούμενη δημοσίευμα του Bloomberg έκανε λόγο για το μεγαλύτερο επικοινωνιακό φιάσκο της κυβέρνησης.

Η Πειραιώς σημειώνει ότι το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση αντί να παριστάνει τον κατήγορο, «να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: 

Μετά την υπόθεση της Novartis που από «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα. Όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;

Η κυβέρνηση αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες.

The post Μαξίμου: Η ΝΔ δεν αρκείται στην ταύτιση με τη Νovartis. Αυτογελοιοπείται πανηγυρίζοντας διότι η εταιρεία δεν βρήκε στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών! appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.