Ομόφωνα αποδεκτή έκανε η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη μοναδική υποψηφιότητα για το αξίωμα του γραμματέα της, αυτή του Γιώργου Στεργίου.

Ο Γιώργος Στεργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το 1994, που ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία του, εργάστηκε σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες (Shell, Mobil, Toyota, Unimac). Έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών της αγοράς ενέργειας και των μεταφορών, ενώ έχει θητεύσει ως γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Καταναλωτή και ως ειδικός γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Φεβρουάριο 2016 ορίστηκε γραμματέας Προγράμματος, θέση από την οποία συντόνισε τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

The post ΝΔ: Ομόφωνα ο Γ. Στεργίου γραμματέας της Π.Ε appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.