«Ντόμινο» ανακατατάξεων αναμένεται να φέρουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Ποταμιού οι «γαλάζιες» παραιτήσεις βουλευτών που είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Αναλυτικότερα, όταν κατατεθούν και επίσημα οι παραιτήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το βουλευτικό τους αξίωμα (εκλέγονται και οι δύο στη Β’ Αθηνών), καλούνται οι επιλαχόντες/ούσες να πάρουν τις έδρες τους.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, ο πρώτος επιλαχών είναι ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα ορκιστεί βουλευτής καθώς είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων.

Δεύτερη στη σειρά είναι η Ζωή Ράπτη και τρίτος ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ωστόσο, οι «γαλάζιες» παραιτήσεις αναμένεται να επηρεάσουν ακόμα και το Ποτάμι, αν κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι θα παραιτηθεί και η Κατερίνα Μάρκου.

Κι αυτό γιατί η Κατερίνα Μάρκου είναι εκλεγμένη με το Ποτάμι, πράγμα που σημαίνει ότι η έδρα της επιστρέφει στη Σεβαστουπόλεως. Πρώτος επιλαχών στην περιφέρεια εκλογής της κ. Μάρκου, τη Β’ Θεσσαλονίκης, είναι ο Νίκος Νυφούδης.

Απ. Κρέτσης