«Γέφυρες» συνεννόησης ρίχνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με το μέτωπο των ιδιωτικών υπαλλήλων, βασισμένος σε πέντε δεσμεύσεις του κόμματος του για τον κόσμο της εργασίας.

Έτσι,  ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, μιλώντας  το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαΐου σε ιδιωτικούς υπαλλήλους στην Καλλιθέα τόνισε πως θέλει να εστιάσει σε  μισθούς, θέσεις εργασίας , περιφρούρηση δικαιωμάτων και συμμετοχή τους στην επιτυχία των επιχειρήσεων,  στη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση και πέμπτον μέτρα – ειδικά για τις γυναίκες – που να συμφιλιώνουν την προσωπική τους ζωή με την εργασία.

«Μόνο εάν συνδυάσουμε κίνητρα με αυστηρότατη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας. Η περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς. Μειώσαμε ταυτόχρονα και τις εργοδοτικές εισφορές. Ο νέος εργαζόμενος σήμερα πρέπει ο ίδιος να θέλει, να μπορεί και να επιδιώκει να είναι πλήρως ασφαλισμένος και εμείς πρέπει να του δώσουμε τη βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα έρθει και θα πάρει μια σύνταξη αντίστοιχη της εργασίας που έχει προσφέρει στη διάρκεια του εργασιακού του βίου».

«Όλοι γνωρίζουν ότι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών περνάει μέσα από ευχαριστημένους εργαζομένους. Η πρώτη επένδυση που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση είναι στους εργαζόμενους γιατί θα το επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο» τόνισε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)