Κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του ταμείο της εταιρείας μαζί με τον αντιπρόεδρό του συνελήφθη ο πρόεδρος της Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι μαζί με τον αντιπρόεδρο Greg Kelly υπεξαιρούσαν χρήματα της εταιρίας για προσωπικό τους όφελος.

Η Nissan επιβεβαίωσε, ότι εδώ και αρκετά χρόνια, διεξάγει μια εσωτερική έρευνα που περιλαμβάνει τόσο τον Ghosn όσο και τον Kelly βάσει μιας σειράς καταγγελιών. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας λένε ότι ο ισχυρός άνδρας της Renault-Nissan-Mitsubishi κατηγορείται ότι δεν ανέφερε στην εταιρία μετακίνηση περίπου 44 εκατομμυρίων δολαρίων (5 δισεκατομμύρια γιέν) μέσα σε 5 χρόνια, καθώς και άλλες παραβιάσεις των οικονομικών νόμων της Ιαπωνίας.

«Η έρευνα έδειξε ότι εδώ και πολλά χρόνια τόσο ο Ghosn όσο και ο Kelly μετέφεραν σε λογαριασμούς ποσά αλλά και μετοχές του Χρηματιστηρίου του Τόκυο». δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan. «Επίσης, όσον αφορά τον Ghosn, έχουν ανακαλυφθεί πολλές άλλες ατασθαλίες, όπως η προσωπική χρήση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ενώ έχει επιβεβαιωθεί και η εμπλοκή του Kelly» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, αναμένεται να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Nissan την άμεση απομάκρυνση του Ghosn από τις θέσεις του ως προέδρου και εκτελεστικού Διευθυντή και του Greg Kelly από τη θέση του ως αντιπροέδρου.

Πηγή: http://www.real.gr/autokinito/