Την απόσυρση της διάταξης της ΝΔ που ορίζει το ασυμβίβαστο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζήτησε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή και τονίζοντας πως αυτή είναι «αντίθετη και στο Σύνταγμα διότι καταλύει επί της ουσίας την ανεξαρτησία της Αρχής και καταφανώς αντίθετη στο Ενωσιακό Δίκαιο». Για να συμπληρώσει: «Ήδη στις Βρυξέλλες έχει σηκωθεί πάρα πολύ μεγάλος θόρυβος». 

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι η διατύπωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 1/2019 είναι σαφής, καθώς τονίζει ότι «οι λόγοι παύσης πρέπει να έχουν νομοθετηθεί πριν τον διορισμό των μελών της ανεξάρτητης αρχής». Ενώ στις κατηγορίες πως ο διορισμός της κυρίας Θάνου ήταν επίδειξη κομματισμού, σημείωσε ότι «φαντάζομαι πως κάποιο ανάλογο ή χειρότερο χαρακτηρισμό θα επιφυλάσσετε για τον κύριο Λευτέρη Ζαγορίτη, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή, μιας ανεξάρτητης Αρχής, και ιστορικό στέλεχος της παράταξης σας, σημαία της παράταξης σας, γραμματέας του κόμματος για χρόνια».

Ο Νίκος Παππάς θύμισε, τέλος, την τροπολογία Σταθάκη το 2016, η οποία όριζε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο για μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού που είναι συγγενείς ή σύζυγοι βουλευτών. «Τότε είχαν κάνει πάρα πολύ μεγάλη φασαρία οι βουλευτές της ΝΔ για την υποτιθέμενη έλλειψη μεταβατικής διάταξης. Μεταβατική διάταξη υπήρξε και ο (σ.σ.: τότε πρόεδρος της Επιτροπής) κ. Κυριτσάκη, ο οποίος όταν διορίστηκε παρουσιαζόταν από τον φιλικό προς τη ΝΔ Τύπο ως φίλος της οικογένειάς Μητσοτάκη, ολοκλήρωσε τη θητεία του». Ενδιαφέρον έχει πως το ασυμβίβαστο που είχε τεθεί το 2016, υπάρχει και στη σημερινή τροπολογία της ΝΔ.

 

The post Παππάς: Αντίθετη σε Σύνταγμα και Ενωσιακό Δίκαιο η τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.