Ποιος από τους δυο είναι ο Ψεύτης; Έχετε (πολιτική) άποψη;

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Δίλημμα (πολιτικό): Ένας από τους δυο εικονιζόμενους στη φωτογραφία είναι μέγας ψεύτης-απατεώνας. Ένας από τους δυο λέει σκόπιμα ψέματα, δηλαδή λέει ψέματα για να εξαπατήσει.

Ένας από τους δυο – είτε ο άστεγος πωλητής της Σχεδίας είτε ο μέγας οικογενειάρχης πολιτικός και επόμενος πρωθυπουργός (πάτε στοίχημα;) στη χώρα των νεοελλήνων Κυριάκος Μητσοτάκης (της γνωστής οικογενείας) – είναι μέγας ψεύτης-απατεώνας.

Είτε αυτός (ο Κυριάκος Μ.) της γνωστής οικογενείας που μέσω των γραφείων τύπου του ενημέρωσε ότι – κεντρική ιδέα – στη μικρή του συζήτηση με άστεγο πωλητή του περιοδικού “Σχεδία” ο πωλητής τον αναγνώρισε ως παλιό αγοραστή του περιοδικού και τον ευχαρίστησε για την κοινωνική του ευαισθησία, είτε ο άλλος (ο ανώνυμος άστεγος πωλητής) που διέψευσε κατηγορηματικά όσα συνθέτουν τη συγκεκριμένη κεντρική ιδέα.

Είναι λογικά αδύνατον να λένε και οι δυο αλήθεια (ή ψέματα). Συνεπώς, το ερώτημα προκύπτει ως αυτονόητο: Ποιος από τους δυο είναι ψεύτης-απατεώνας;

Η απάντησή σας σε αυτό το ερώτημα είναι η πλέον βαθιά απόδειξη της πολιτικής σας άποψης! ΝΑΙ, περί ΑΠΟΨΗΣ 100% πρόκειται. Διότι: Κανένας από τους δυο κυρίους της φωτογραφίας ΔΕΝ μπορεί να αποδείξει ότι ο άλλος – και όχι ο εαυτός του – είναι ο απατεώνας.

Απαντήστε (έστω από μέσα σας αν έτσι το προτιμάτε, αν έτσι σας βολεύει, η ψήφος άλλωστε είναι μυστική, κανένας δεν μπορεί να σας στερήσει αυτό το δικαίωμα): Από τους δυο εικονιζόμενους ποιος είναι ο ψεύτης-απατεώνας; Έχετε άποψη;

The post Ποιος από τους δυο είναι ο Ψεύτης; Έχετε (πολιτική) άποψη; appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.