• Το πρόσωπο της επικαιρότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε εξηγήσεις στην Ολομέλεια
  • «Ό,τι κατάφερα το έκανα χάρη στην έντιμη και επίπονη προσπάθεια μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου»
  • «Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή»

«Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σήμερα για να αντιμετωπίσω την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος μου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας απόψε, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Σκέφτηκα αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Αλλά όποια και να χρησιμοποιήσω, δεν θα την καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει την ψυχολογία των Σφακιανών αλλά ούτε τη γλώσσα του Χάρβαρντ. Με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης εκτός από ανεπαρκής αποδείχθηκε και φυγόπονος. Διότι η ομιλία του ήταν συνονθύλευμα από τσιτάτα που φαίνεται ότι δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά του τα έχει επιβάλει το συγκρότημα της διαπλοκής», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρατήρησε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ έτυχε χλιαρών χειροκροτημάτων από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και παγερής αποδοχής.

«Δεν σας κάνει εντύπωση κύριε Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Το εκτόπισμά σας είναι μικρό και θα αποδειχθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου, όταν θα κινηθεί, από το κόμμα σας η διαδικασία αντικατάστασής σας για την ήττα που θα υποστείτε», είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθειά μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «έχουμε χαλύβδινη και ατσάλινη υπομονή για να αντέξουμε τον πόλεμο από τα συμφέροντα που έχασαν εκατομμύρια γιατί τους κόψαμε τον πακτωλό των χρημάτων που νέμονταν τα προηγούμενα χρόνια καταληστεύοντας τον χώρο της υγείας».

«Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του αλλά τα στελέχη σας που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και τόνισε ότι η δήλωσή του για τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν αμιγώς πολιτική.

«Για πρώτη φορά πρόταση μομφής για λεγόμενα στα social media»

«Για πρώτη φορά κατατέθηκε μομφή κατά υπουργού όχι για πράξη αλλά για το ύφος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι «από το κοινοβούλιο έχουν περάσει πολιτικοί που υποθήκευσαν ολόκληρη τη χώρα και εξακολουθούν να το παίζουν σεβάσμιοι. Καμιά πρόταση δυσπιστίας δεν έγινε σε αυτούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είμαι γραφικός και φασίστας. Είμαι γραφικός διότι λέω αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είμαι κυνικός γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα»

Ο αν. υπουργός Υγείας συνεχίζοντας τόνισε ότι «είμαι κυνικός γιατί σπούδασα χωρίς πατέρα και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους. Είμαι πράγματι φασίστας διότι δεν έχω κάνει ούτε μία μήνυση σε κανένα δημοσιογράφο ή πολιτικό που με έχουν υβρίσει χυδαία από σκύλο ως αρκουδιάρη. Είμαι φασίστας γιατί 2.5 ανασφάλιστοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Είμαι επικίνδυνος για την δικιά σας δημοκρατία, γιατί παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου και όχι με αέρα… όπως οι φίλοι σας».

«Δεν είμαι φίλος με τον Χριστοφοράκο, ούτε τον άφησα να φύγει, ούτε χρηματοδότηθηκα ποτέ από κάποιον, ούτε είχα ποτέ offshore. Διότι προτιμώ να συνεργάζομαι με άξιους ανθρώπους που δούλευαν σε βουλκανιζατέρ. Ό,τι έχω καταφέρει στη ζωή μου οφείλεται σε επίπονη προσπάθεια στη στήριξη της οικογένειάς μου και όχι γιατί είμαι γιος του μπαμπά μου» τόνισε ο Π. Πολάκης συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος.

Επιπρόσθετα ο ίδιος τόνισε ότι «δεν διορίστηκα κατ’ ευθείαν στο κράτος όπως εσείς που όταν γυρίσατε διοριστήκατε αμέσως».

«Εκφράζουμε την τίμια κοινωνική πλειοψηφία, που αγαπά τους συνανθρώπους της και τους συμπολίτες της που θέλει μια Ελλάδα της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας. Ναι είμαστε δύο κόσμοι και ο κόσμος πρέπει να διαλέξει αν θα προχωρήσει ή θα γυρίσει πίσω», είπε ακόμα.

«Αντιπολίτευση που αναπαράγει όλα τα fake news»

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «επενδύσατε στο αφήγημα της αριστερής παρένθεσης μιλήσατε για περιστασιακούς ενοίκους της εξουσίας και επιδοθήκατε σε μια λυσσαλέα προπαγάνδα εντός και εκτός της χώρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει την Ελλάδα. Έχετε περιέλθει σε έσχατη απελπισία και απόγνωση διότι με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα σημαντικά μέτρα ανακούφισης που πήραμε και νομοθετήσαμε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από χθες. Ανοίγει ένας άλλος δρόμος για την ελληνική κοινωνία. Σας έμεινε μόνο φόβος και πανικός».

«Ναι, το κόψαμε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το σπάσαμε το απόστημα. Έχουν χάσει πάνω από 70 εκατ. ευρώ από τα ΜΜΕ που πληρώνατε. Όσοι παρανομούν θα μπαίνουν φυλακή δεν τους βάζουμε εμείς αλλά η δικαιοσύνη. Φόβος από τη συνειδητοποίηση ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους που επιδίδονταν την προθυμία αλλά αντίθετα έχουμε χαλύβδινη υπομονή και καθαρό στόχο για να αντέχουμε τον πόλεμο. Δεκαπέντε γενιές μας έχετε περάσει και δεν βρήκατε τίποτα», σημείωσε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της αλήθειας, με διασπορά ψεύτικων ειδήσεων. «Αν είχατε βρει κάτι ανήθικο θα μας είχατε κρεμάσει. Έχετε καταλάβει τι αντιπολίτευση κάνετε; Αναπαράγετε όλα τα fake news».

«Λόγω της δουλειάς μου, έχω χειρουργήσει και έχω νοσηλεύσει άτομα με αναπηρία. Έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου. Ξέρω τον αγώνα τους καθημερινά. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους όχι με οίκτο αλλά με σεβασμό», σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου.

Αναφερόμενος στη νομοθέτηση της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία έκανε λόγο για επιπλέον μοριοδότηση για ΑΜΕΑ, διατήρηση επιδομάτων, εξαίρεση από τα εισοδήματα του επιδόματος αναπηρίας, ενίσχυση των σχολείων ειδικής αγωγής, «προσθέσαμε παθήσεις που δικαιούνται όλα αυτά τα νομοθετήσαμε» είπε.

«Εμείς έχουμε ως αφετηρία το νοητικό πείραμα της πρωταρχικής θέσης»

Συνεχίζοντας ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει το δίλημμα που έθεσε ο κ. Κυμπουρόπουλος. Οι ίσες ευκαιρίες προϋποθέτουν την επιπλέον βοήθεια που χρειάζονται (μόρια και επιδόματα) τα άτομα με αναπηρία. Δεν ξεκινούν από τις ίδιες αφετηρίες με τους υπόλοιπους και η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει για να τους διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες».

«Η δήλωση Κυμπουρόπουλου και τα στελέχη της ΝΔ το κρυμμένο πλην σαφές νόημα είναι ότι “τα επιδόματα δεν προσφέρουν τίποτα, είναι άχρηστα και πρέπει να καταργηθούν, τα ίδια άτομα με αναπηρία που αξίζουν όπως ο κ. Κυμπουρόπουλος θα ξεχωρίσουν αυτό το μοντέλο θέλετε να επαναφέρετε».

Παράλληλα, ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι «εμείς έχουμε ως αφετηρία το νοητικό πείραμα της πρωταρχικής θέσης, δηλαδή ποιες αποφάσεις θα λαμβάναμε αν είχαμε πλήρη άγνοια για τις διαφορές των ανθρώπων, εκεί βασίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει την πολιτική των θετικών διακρίσεων που υιοθετούν αμερικάνικα πανεπιστήμια; Υπό αυτό το πρίσμα άσκησα κριτική στον κ. Κυμπουρόπουλο».

«Πολλοί μου ζήτησαν να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Κυμπουρόπουλο. Τη συγγνώμη τη ζήτησα με όλα αυτά που κάναμε, με τις πράξεις μας τέσσερα χρόνια που ξαναστήσαμε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Εμείς αυξήσαμε τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων».

«Τους τραμπούκους να τους ψάξεις στην παρέα του κουμπάρου σου», δήλωσε ο Π. Πολάκης αναφερόμενος σε δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι «μπορεί να έχει πάει στα Σφακιά αλλά για να καταλάβεις τον ψυχισμό πρέπει να έχεις δει το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στην Γαύδο και τα Σφακιά, να έχεις πάει σε κουρά προβάτων, να έχεις ακούσει την πέρδικα να κακαρίζει τότε μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει αξιοπρέπεια που κουβαλά αυτός ο τόπος».