Ραγκούσης: Η ΕΥΠ δεν μπορεί να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, έως πρόσφατα στέλεχος πολυεθνικής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας-Εχει καθολικό ασυμβίβαστο

«Η εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, μέχρι πρόσφατα ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας, τονίζει σε ανακοίνωση του, ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιαννης Ραγκούσης.

Και προσθέτει:

«Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή με όρους εθνικού απορρήτου καθώς και με σεβασμό στο δημοκρατικό χαρακτήρα της υπηρεσίας.

Το καθολικό ασυμβίβαστο της τοποθέτησης του κ. Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ είναι καταφανές, γεγονός που καθιστά εντελώς ανεξήγητη-προσωρινά-τη συγκεκριμένη απόφαση διορισμού του.

Η δε δημόσια αντίδραση όλων, είναι εξαιρετικά αναγκαία, είτε αυτοτοποθετούνται στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό περιοδικό «Security Manager», o Π. Κοντολέων έχει μακρόχρονη εμπειρία ως υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας και είναι συνυφασμένος με την επιτυχημένη πορεία της πολυεθνικής G4S εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

The post Ραγκούσης: Η ΕΥΠ δεν μπορεί να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, έως πρόσφατα στέλεχος πολυεθνικής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας-Εχει καθολικό ασυμβίβαστο appeared first on Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον.