Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας

Ασυνήθιστα μεν, αλλά πλέον θα πρέπει να συνηθίζουμε την… αλλαγή, η Mercedes-Benz επέλεξε την έκθεση CES 2019 στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να παρουσιάσει την ολοκαίνουρια γενιά της μικρομεσαίας κουπέ της, της CLA.

Και θα πρέπει να επισημάνουμε πως οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, δεδομένου ότι το τετράθυρο κουπέ διαθέτει δυναμική εμφάνιση, ενώ διαφοροποιείται δεόντως σε σχέση με την A-Class Sedan, που παρουσιάστηκε προ ολίγων μηνών.

Τα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα, η ανασχεδιασμένη μάσκα με την μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και η έντονη κλίση της οροφής, σε συνδυασμό με τις ακμές και τις μικρές γυάλινες επιφάνειες κάνουν τη CLA… άγρια! Διόλου τυχαία φυσικά και η επιλογή του μαύρου χρώματος, καθώς, σε εμάς τουλάχιστον θύμισε φευγαλέα… τον KITT από τον «Ιππότη της Ασφάλτου»!2

Τα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα επαναλαμβάνονται και πίσω, όπου γίνεται εμφανής η οικογενειακή ομοιότητα με την CLS (όπως επίσης και στο προφίλ της).

Ο δυναμικός χαρακτήρας συνεχίζεται και στο πιο «γνώριμο» εσωτερικό της, που προέρχεται μεν από την A-Class, είναι ωστόσο αρκετά εμπλουτισμένο με νέες επενδύσεις και χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ διαθέτει και το εξαιρετικό σύστημα infotainment MBUX, με την λειτουργία «Hey Mercedes» για το φωνητικό έλεγχό του, το οποίο διαθέτει καλύτερη αντιληπτικότητα και πιο έξυπνες απαντήσεις, σε συνδυασμό μάλιστα με χειρονομίες.

Κάτω από το καπώ, η Mercedes-Benz CLA θα ακολουθεί τη γκάμα των κινητήρων της οικογένειας της A-Class σε πετρέλαιο και βενζίνη, ωστόσο στην CES παρουσιάστηκε η έκδοση CLA 250 με τον δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 225 ίππων και των 350 Nm ροπής, που συνδυάζεται με το 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT.

Η εμπορική πορεία της νέας CLA αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο, οπότε και θα γνωρίζουμε περισσότερα για τις τιμές του νέου μικρομεσαίου τετράθυρου κουπέ.

Πηγή: http://www.real.gr/autokinito/