Την πρώτη του συνάντηση μετά τις αυτοδιοίκητές εκλογές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εκλογή του στην θέση του Περιφερειάρχη Αττικής και σημείωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον το ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε τη συγκίνηση του και επισήμανε ότι είναι τιμή για τον ίδιο να τον δέχεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να του δίνει την ευλογία του.

« Η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ένωσης του Ελληνισμού και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό σηματοδοτεί εξάλλου και η παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Εκκλησία, Αυτοδιοίκηση και ομογένεια αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες με στόχο την ισχυροποίηση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς, την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται στο πλευρό του απανταχού Ελληνισμού. Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μας συνδέουν δεσμοί αμοιβαίας εκτίμησης και φιλίας. Τον τιμούμε για το πολυσήμαντο και αναγνωρισμένο παγκοσμίως έργο του, τον άοκνο αγώνα του για αρμονική και ειρηνική πανανθρώπινη συνύπαρξη, τη διαφύλαξη της Ορθόδοξης παράδοσης και την προάσπιση της απανταχού Ομογένειας. Θα είμαστε στο πλευρό του για τη συνέχιση του σπουδαίου έργου του».
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής είχε συναντήσεις και εκτενείς συνομιλίες επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με Αρχιεπισκόπους που βρίσκονταν στο Φανάρι.