Την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απορρόφηση που έχει η Ελλάδα στο πακέτο Γιούνκερ, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία 4,5 χρόνια, με το ολοκληρωμένο σχέδιο που εφάρμοσε στο πλαίσιο μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, κατάφερε να κινητοποιήσει με επιτυχία κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, σε όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν, κατά την οποία η Ελλάδα παραμένει πρώτη χώρα σε επενδύσεις από πόρους του σχεδίου Γιούνκερ, βάσει των τελευταίων στοιχείων του Ιουλίου 2019, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζεται πως «σε αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε να συνεχίσει και η νέα κυβέρνηση. Η χώρα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά».

Σημειώνει ακόμα ότι «η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ, τα οποία κινητοποιούν 12,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις» και τονίζει πως «οι χρηματοδοτήσεις αυτές ωφελούν τις δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και κρίσιμα έργα υποδομών».