Τίποτα το νέο δεν κομίζει ο κ.Τσιτουρίδης εκτιμά ο Μ.Λαζαρίδης και βλέπει στρατηγική νίκη της ΝΔ (video)

Ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης δεν κομίζει απολύτως τίποτα, εκπροσωπεί το σαρκίο του και θα αποτύχει παταγωδώς σχολίασε για την ανακοίνωση το νέου κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες» ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας και σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ  Κυριάκου Μητσοτάκη  Μακάριος Λαζαρίδης καλεσμένος  στην  εκπομπή «απευθείας».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε  και στις δύο «αποπομπές» του κ. Τσιτουρίδη από τη ΝΔ το 2004  και το 2007 από τον Κώστα Καραμανλή.  «Όταν εκλέγεσαι για πρώτη φορά το 1996  και έρχεσαι το 2019 να προσφέρεις κάτι νέο  δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης  θυμίζοντας την  ρήση του Μένιου Κουτσόγιωργα στη Βουλή. Επικαλούμενος την μεταπολιτευτική  πολιτική ιστορία  ο κ Λαζαρίδης  υπενθύμισε και την φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ «‘Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος» για να επαναλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή είναι ενωμένη περισσότερο από ποτέ και εκτίμησε  ότι θα καταγάγει στρατηγική νίκη στις επερχόμενες εκλογές μέσα στο 2019 και όλοι όσοι φεύγουν δεν έχουν καμία τύχη.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι αυτό που ενδιαφέρει  σήμερα τον Έλληνα πολίτη είναι η προστασία της Α κατοικίας, είναι τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα εθνικά μας θέματα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης  και να φύγει η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Για αυτά ενδιαφέρεται ο κόσμος και όχι για το κόμμα του κ.Τσιτουρίδη και ούτε η μετακίνηση της κας Παπακώστα από τη ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη θεσούλα της, είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα  αν ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι την Ελλάδα την χρεοκόπησαν  η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Λαζαρίδης επικαλέστηκε ότι την άνοιξη του 2009  δεν υπήρξε καμιά  συναίνεση από τα κόμματα  όταν ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής εξέθεσε τα προβλήματα της οικονομίας  και όταν το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου μίλησε για «πάγωμα» μισθών και συντάξεων  ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «λεφτά υπάρχουν» και όταν εξελέγη και πριν μας βάλει στα μνημόνια  έκανε παροχές . Το τι συνέβη το γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός απάντησε ο κ. Λαζαρίδης μας έκρινε   και εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας . Ο κόσμος βλέπει σήμερα τι γίνεται πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης αναφερόμενος στα 12 δισεκατομμύρια παροχές που  όπως ανέφερε, υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας  όπως επίσης και το τέλος των μνημονίων με ένα  νόμο και ένα άρθρο  και αντ αυτών  έφερε, 15 δισεκατομμύρια φόρους , κόστος  εκατό δισ . Ευρώ στην ελληνική οικονομία και την απώλεια του 97% της χρηματιστηριακής αξίας των ελληνικών τραπεζών.

Ως προς την επιστροφή στην κανονικότητα  ο κ. Λαζαρίδης  τόνισε ότι η ΝΔ έχει μια διαφορετική αντίληψη για το πώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Στην ΝΔ πιστεύουμε , είπε  στη μείωση των φόρων , στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε μιλήσει για μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 30% για τον φόρο των επιχειρήσεων στο 20%, για το φόρο των μερισμάτων από το 15 στο 5% , τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13% και επίσης θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22 στο 9%.  Η ΝΔ πιστεύει στις επενδύσει τόνισε ο κ Λαζαρίδης και επανέλαβε το επιχείρημα ότι η χώρα μπορεί «να τρέξει» με ρυθμούς ανάπτυξης 4%. Τέλος ο κ. Λαζαρίδης, υπογράμμισε ότι το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ θα πείσει του πιστωτές ότι τα ελληνικά πρωτογενή πλεονάσματα  στα οποία μας έχει δεσμεύσει ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να μειωθούν.

Σχετική είδηση: «Έλληνες ριζοσπάστες», νέο κόμμα από τον Σάββα Τσιτουρίδη (video)

www.ert.gr