Με μια αρκετά συγκινητική ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Κόνιτσα και τα Βίλια και είχαν θύματα προσφυγόπουλα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στον μικρό Αϊλάν Κούρντι από τη Συρία, που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή το 2015 στην προσπάθεια της οικογένειάς του να βρουν ένα νέο σπίτι μακρυά από τους βομβαρδισμούς στη Συρία, συσχετίζοντάς τον με τα ρατσιστικά χτυπήματα των τελευταίων ημερών.

«Αν είχε ζήσει, τώρα θα πήγαινε σχολείο. Στη Σάμο ας πούμε. Και δεν θα τον άφηναν. Μπορεί και να ‘παιζε στην αυλή. Στην Κόνιτσα ας πούμε. Και να τον κυνηγούσαν με τα ρόπαλα. Μπορεί και να κοιμόταν με τη μαμά του στο ξενοδοχείο. Στα Βίλια ας πούμε. Και να ξυπνούσε κλαίγοντας, από τις πέτρες και τα ουρλιαχτά.
Νεκρά, μουσκεμένα, παγωμένα, συγκινούσαν τους πάντες. Τωρα ούτε κι αυτό. Γιατί ακόμα πνίγονται, αλλά περνάνε στις “υπόλοιπες” ειδήσεις. Ζωντανά δεν τα θέλουνε ούτε ζωγραφιστά. Τα ταλαιπωρημένα παιδάκια με τα μεγάλα μάτια.
Δεν ανήκω στην ίδια πατρίδα μ’ αυτούς…», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Η σχετική ανάρτηση: