Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, μία στις τρεις νέες συντάξεις θα εκδίδονται ψηφιακά τον Ιούνιο του 2020. Τον Ιούνιο του 2021, στόχος είναι να εκδίδεται ψηφιακά το 90% των συντάξεων.

Την ψηφιακή έκδοση όλο και περισσότερων νέων συντάξεων δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας, με στόχο την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, από την 1η Ιουνίου 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, ενώ παράλληλα κι ένα τμήμα των εκκρεμών συντάξεων (πάνω από 450.000 υποθέσεις) θα ενταχθεί στην ψηφιακή απονομή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τον Ιούνιο του 2021, στόχος είναι να εκδίδεται ψηφιακά το 90% των συντάξεων.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο συντονισμός της κυβέρνησης και η πολιτική πρωτοβουλία «θα φέρει πολύ γρήγορα θεαματικούς “καρπούς” που θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και στο υπουργείο Εργασίας και συνολικά στην κυβέρνησης πάντα προς διευκόλυνση των πολιτών».

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, σημείωσε ότι θα μέσα από ένα νέο οργανωτικό σχήμα θα γίνει προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής τους.

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι με τα διαθέσιμα στοιχεία οι εκκρεμείς συντάξεις κι υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο Εργασίας ξεπερνούν τις 450.000.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι στόχος είναι να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Επεσήμανε, δε, ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει αυτήν την προσπάθεια με νομοθετική παρέμβαση εντός των ημερών, η οποία θα αφορά την χρήση του Μητρώου των πολιτών.

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι η ψηφιακή πολιτική είναι μέσο για να κάνεις την ζωή των πολιτών απλούστερη και καλύτερη.