Σε έναν σπουδαίο ημιτελικό που κράτησε περίπου τρεις ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) τον Γκαέλ Μονφίς και πέρασε στον τελικό του Dubai Championship όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Τσόριτς και τον Φέντερερ.

Στο πρώτο σετ ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε φουριόζος και παίρνοντας τα τρία πρώτα games κάνοντας παράλληλα ένα break στο σερβίς του Γάλλου, κατόρθωσε να προηγηθεί 3-0, δείχνοντας διάθεση να κυριαρχήσει.

Ωστόσο ο Μονφίς όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά έπαιξε το καλύτερό του τένις στο υπόλοιπο του σετ κι ανέτρεψε την κατάσταση κερδίζοντας πέντε διαδοχικά games. Ο Τσιτσιπάς μείωσε 5-4, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο χάνοντας το πρώτο σετ με 6-4.

Το μομέντουμ ήταν με τον 32χρονο Γάλλο ο οποίος έκανε μπρέικ στο τρίτο game του δεύτερου σετ και ξέφυγε με 3-1, κρατώντας και το σερβίς του. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψε την κατάσταση, κάνοντας ένα δικό του σερί τριών games, πριν ο Μονφίς κρατήσει το σερβίς του και ισοφαρίσει 4-4.

Στο 5-4 του δεύτερου σετ ο “Στεφ” είχε set point, αλλά ενώ το forehand του Μονφίς αρχικά δόθηκε άουτ, ο Γάλλος δικαιώθηκε και κράτησε το σερβίς του για το 5-5. Ο Τσιτσιπάς φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του, αλλά πήρε το επόμενο game κι έβαλε ξανά πίεση στον Μονφίς. Παρ’ όλα αυτά ο τελευταίος κράτησε το σερβίς του και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος ήταν σπουδαίος και πανηγύρισε την ισοφάριση με 7-4 και όλα θα κρίνονταν στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Το πέμπτο game του τρίτου κομματιού του αγώνα ήταν κομβικό. Ο Τσιτσιπάς έχασε δύο ευκαιρίες για break και τελικά ο Μονφίς κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 3-2. Το όγδοο ήταν πολύ δύσκολο για τον Έλληνα τενίστα. Ο Μονφίς πίεσε για πρώτη φορά τον Τσιτσιπά, αλλά ο τελευταίος “έσβησε” 4 break points και τελικά ισοφάρισε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι το 12ο game. Εκεί ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αλλά τελικά ισοφάρισε 6-6 κι έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο 20χρονος τενίστας ήταν ξανά καλύτερος του αντιπάλου του και με 7-4 πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου θα συναντήσει τον νικητή του ημιτελικού του Μπόρνα Τσόριτς με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Πηγή:Sport24.gr