Πρώτη ξεχώρισαν τη Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο.
Συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι «συνήθως μία παραλία τόσο όμορφη καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ωστόσο, η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει να είναι η ίδια όπως ήταν όταν εμφανίστηκε στην Οδύσσεια του Ομήρου. Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά «τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το όνομά της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους και φλαμίνγκο».

Φωτογραφία από Johannes Krasser από το Pixabay

Η επόμενη παραλία του κατέγραψαν είναι το Καλαδί στα Κύθηρα.

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη μερικών ελληνικών νησιών, ίσως επειδή είναι πιο περίπλοκη η πρόσβαση. Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία στο νησί. Οι λουόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το άγχος τους και να κατέβουν έναν γκρεμό 30 μέτρων, υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια. Η ανταμοιβή είναι τρεις όρμοι γεμάτοι με μικρά βότσαλα, χωρίς πολύ κόσμο ακόμη και τον Αύγουστο, και αγνή και αμόλυντη από ταβέρνες και καντίνες» έγραψαν.

Ανάμεσα στις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης έβαλαν και το Παλαιοχώρι στη Μήλο.

«Οι θεαματικοί βράχοι που σχηματίζουν ένα σκηνικό σε αυτή την παραλία ποικίλλουν σε αποχρώσεις από λευκό έως κίτρινο και καμένο κόκκινο και επίσης παρέχουν καταφύγιο από τους ανέμους που μπορούν να «καταστρέψουν» πολλές παραλίες στο νησί. Υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβερνάκια με ξαπλώστρες. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη. Και σαν να μην ήταν αρκετό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα».

Φωτογραφία από cosmix από το Pixabay

Μια θέση στη λίστα πήρε και το Super Paradise στη Μύκονο.

«Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Μερικοί πάνε για τα πάρτι.
Κάποια μέρη στη Μύκονο που είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό είναι πραγματικά άσχημα, αλλά όχι η παραλία Super Paradise στη νότια ακτή. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η συνεχής μουσική και ο χορός την κάνουν το καλύτερο hangout στο νησί. Το περίφημο club του φιλοξενεί λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης από όλο τον πλανήτη.»

Η τελευταία παραλία που ανέφερε είναι ο Μπάλος στην Κρήτη.

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και μερικές σφύζουν από κόσμο. -υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι πρέπει να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των λουόμενων.

Η παραλία του Μπάλου με τη λευκή άμμο και τα γαλάζια νερά που βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας, γεμίζει κατά το μεσημέρι όταν φτάνουν τα πλοία. Το κόλπο είναι να έρθεις νωρίς και να φύγεις αργά. Η πρόσβαση είναι δύσκολη. Καθώς χρειάζεται περίπου 12 χιλιόμετρα οδήγηση και μετά ένα χιλιόμετρο πεζοπορία. Αλλά όταν φτάσετε, ο κόπος σας ανταμείβετε».

Φωτογραφία από G M από το Pixabay

πηγή: valueforlife.gr

The post Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 40 καλύτερες της Ευρώπης appeared first on Times News.