Όχι μόνο εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αυτοκίνηση η Apple, αλλά εξερευνά νέους τρόπους κυκλοφορίας οχημάτων χωρίς οδηγό, μέσω νέων αισθητήρων LIDAR.

Τους τελευταίους μήνες έχουν γραφτεί πολλά σχετικά με το Project Titan, το οποίο ασχολείται με τον σχεδιασμό οχημάτων από την πλευρά της Apple και φαίνεται πως ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να προσφέρει κάτι πρωτοποριακό σ’ αυτό τον τομέα.

Να αναφέρουμε πως αρχικά, είχε γίνει λόγος για το ενδεχόμενο η Apple να παρουσιάσει ένα δικό της όχημα, αλλά γρήγορα εγκαταλείφθηκαν οι προσπάθειες αυτές από την πλευρά της αμερικανικής εταιρείας. Μόνο που το Project Titan της Apple φαίνεται ότι συνεχίζει να τρέχει κανονικά, χωρίς να γίνονται, όμως, γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. Την ίδια ώρα που πολλές πηγές υπογράμμιζαν ότι το Project Titan έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από την πλευρά της Apple.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το πρακτορείο «Reuters» εκτιμά ότι είναι ακόμα ενεργή μία ομάδα της Apple, η οποία εργάζεται πάνω σε ειδικούς αισθητήρες LIDAR, με προφανή στόχο την ανάπτυξη οχημάτων που μπορούν να κινούνται χωρίς οδηγό. Ο αισθητήρας LIDAR που αναπτύσσει, μάλιστα, η Apple, εκτιμάται ότι θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε τεχνολογία της Apple και όχι σε τρίτους κατασκευαστές.

Η Apple έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα και παραδέχεται ότι έχει στο ανθρώπινο δυναμικό της μία ομάδα πολύ εξειδικευμένων επιστημόνων, που δεν ασχολείται αποκλειστικά και μόνο σε μία εργασία, αλλά σε διάφορα σχέδια που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία machine learning, όπως είναι και η αυτόνομη κίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό. Έτσι, η Apple αποκαλύπτει πως το Project Titan αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια machine learning που έχει αναλάβει μέχρι τώρα.

Για την Apple φαίνεται πως η υπόθεση των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης είναι πολύ σημαντική, ενώ η ολοκλήρωση του σχεδίου αποτελεί μία πρόκληση για τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτό έχει φανεί και στα όσα έχει αποκαλύψει μέχρι σήμερα και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, o Tim Cook.

Πηγή: naftemporiki.gr