Μήνυμα προς στην Τουρκία απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην τακτική που ακολουθεί η γειτονική χώρα στην ανατολική Μεσόγειο. «Θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες διεθνούς δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο», σημείωσε χαρακτηριστικά υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι από την πλευρά της Ελλάδας γίνονται προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο τόνισε ότι οι Τούρκοι «αισθάνονται στριμωγμένοι και ανασφαλείς».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε επίσης και τη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

«Στρατιωτικά βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία, όσο παράδοξο κι εάν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα έχει μόνο να προσφέρει. Να προσφέρει την εμπέδωση συναισθήματος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις γεωτρήσεις που διενεργούνται από την Τουρκία, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ενώ παράλληλα μίλησε για την δημιουργία ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε και σε ζητήματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την μια «κακή συμφωνία» ενώ όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο να παραταθεί.