Ούτε χρίσμα, αλλά ούτε και στήριξη μπορεί να επικαλείται πως έχει από τη Νέα Δημοκρατία, κανένας υποψήφιος δήμαρχος στην Ελλάδα, με εξαίρεση τους τρεις υποψήφιους δημάρχους, σε Αθήνα (Κ. Μπακογιάννη), Θεσσαλονίκη (Ν. Ταχιάο) και Πειραιά (Ν. Βλαχάκο).

Και αυτό είναι κάτι που εκπέμπεται με κάθε τρόπο από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γεγονός που μάλλον πρέπει να.. χωνέψουν κάποια κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η ηγεσία του κόμματος έχει προσφέρει επίσημη στήριξη στον γιατρό και πρώην βουλευτή, Νίκο Παπαδημάτο.

Μία μέρα μετά τις δημόσιες ραδιοφωνικές δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, σύμφωνα με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει στήριξη μόνο στους τρεις προαναφερόμενους δήμους και σε κανέναν άλλον, ακολούθησε επιστολή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους βουλευτές και τα πολιτικά στελέχη του κόμματος, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει. Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».

Είναι σαφές λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία στην Πάτρα, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, έχει εκφράσει την επίσημη στήριξή της μόνο στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο.

Οι δημόσιες και επίσημες τοποθετήσεις της ηγεσίας της Πειραιώς, βάζουν οριστικό στην προσπάθεια ορισμένων τοπικών παραγόντων να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα Παπαδημάτου στην Πάτρα ως «επίσημη κομματική» και φυσικά, προσφέρουν «ελευθέρας» στα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν και να στηρίξουν όποιον συνδυασμό επιθυμούν (με εξαίρεση τους συνδυασμούς που στηρίζονται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από ακραία κόμματα, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Αυγενάκη).

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεχιζόμενη προσπάθεια τοπικών στελεχών να εμφανίσουν την υποψηφιότητα Παπαδημάτου ως «επίσημη Νεοδημοκρατική», έχει ήδη προκαλέσει εκνευρισμό στα ηγετικά κλιμάκια της Πειραιώς, η οποία ενόψει των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών, προσπαθεί να συσπειρώσει δυνάμεις και να μην επιτρέψει «διαρροές» που θα οφείλονται σε τοπικές πικρίες και αντιπαραθέσεις για τις δημοτικές εκλογές.

 

Πηγή: https://db8.g