ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΜιχαήλ Καλογήρου, Δικηγόρος Αθηνών

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

ΓΓ Υπουργείου: Κώστας Πουλάκης – Bιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951.
Σπούδασε Μαθηματικά στην Πάτρα.

Έζησε μια ζωή, σε πολύ μεγάλο βαθμό, ταυτισμένη με την πορεία της Αριστεράς.

Ως φοιτητής στην Πάτρα μέσα στη δικτατορία, ακολούθησε όλη τη διαδρομή του νεολαιίστικου κινήματος της εποχής : “Ρήγας Φεραίος” και Πολυτεχνείο.

Κατά την μεταπολίτευση, λειτουργούσε μέσα από τις γραμμές της Ανανεωτικής Αριστεράς : αρχικά στο ΚΚΕ “Εσωτερικού” και στη συνέχεια στην ΕΑΡ. Σχηματισμοί με μικρή τότε εκλογική καταγραφή.

Ακολούθησε, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η συνάντηση με το άλλο, μεγάλο ρεύμα της ελληνικής Αριστεράς, το ΚΚΕ, ως ιδρυτικό μέλος του “Συνασπισμού” και, στη συνέχεια, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του από το 1989 και μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας από το 2000, μέχρι και την αναστολή της λειτουργίας του το 2013.
Δεκαετία του 2000, συνέχεια της πορείας των ανασυνθέσεων και των πολιτικών συναντήσεων με άλλα ρεύματα της Αριστεράς, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.  Και πάλι, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής και έπειτα της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του, μέχρι και σήμερα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ξεκινάει η ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της νεοσύστατης τότε αιρετής δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει την εμπειρία άσκησης διοίκησης ως Νομαρχιακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας στη Νομαρχία Μαγνησίας (1994-98 και 1998-2002). Λίγα χρόνια αργότερα ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και επικεφαλής της “Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” και, πάλι, περιφερειακός σύμβουλος στην πρώτη θητεία της αιρετής Περιφέρειας (2010-2014). Ήταν υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 μέχρι και σήμερα.

Επίσης ήταν υπεύθυνος της Επιτροπής Δημοσκοπήσεων του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΓΓ Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής: Βασίλειος Παπαδόπουλος

 

ΓΓ Ισότητας των Φύλων: Φωτεινή Κούβελα– Bιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατοικεί μόνιμα στο Π. Φάληρο. Πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου Πειραιά (πρώην ΑΒΣΠ). Εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα (1982-2010) από την οποία συνταξιοδοτήθηκε μετά από 28 χρόνια συνεχούς εργασίας. Απασχολήθηκε σε διάφορες τραπεζικές εργασίες και από θέση ευθύνης σε χορηγήσεις και καθυστερήσεις δανείων όπως και στις Οικονομικές Μελέτες της Τράπεζας.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας. Εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). Ήταν υπεύθυνη της Γραμματείας Πολιτισμού της ΟΤΟΕ. Ήταν επίσης μέλος της κοινής Επιτροπής Ισότητας Εμπορικής Τράπεζας-Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας και υπεύθυνη της Γραμματείας Ισότητας της ΟΤΟΕ. Ήταν μέλος της Επιτροπής Γυναικών της UNI-Europa. Από τα φοιτητικά της χρόνια (1977) συμμετείχε σε πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αριστεράς ( ΚΝΕ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ). Διετέλεσε Βουλευτής Β’ Αθήνας (Μάης-Δεκέμβριος 2014) και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/φύλου καθώς και του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Ασφαλιστικού Ταμείου ΤΕΑΠΕΤΕ (Ταμείο Υγείας και Πρόνοιας των εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της εφημερίδας ” Η ΑΥΓΗ”. Είναι μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων: Ευάγγελος Καπετάνιος

 

ΓΓ Δημόσιας Τάξης: Δημήτριος Αναγνωστάκης– Bιογραφικό

Γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1961 στη Χαλκίδα. Είναι εκπαιδευτικός. Απόφοιτος Π.Α. και του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας και χρημάτισε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης.

Υπήρξε Μέλος στις Διαρκείς Μόνιμες Επιτροπές της Βουλής:

Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης.

Οικονομικών Υποθέσεων.

Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Έχει διατελέσει:

Δήμαρχος Χαλκιδέων, (υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ).

Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Εύβοιας.

Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Γ.Σ.Ε.Ε – ΑΔΕΔΥ Στερεάς Ελλάδας.

Αντιπρόεδρος στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών & Μελετών της Δ.Ο.Ε.

Γραμματέας Ν.Ε.Λ.Ε. Ν. Εύβοιας.

 

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Ιωάννης Καπάκης– Bιογραφικό

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958.

Υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αφυπηρέτησε το 2013 με το βαθμό του Αρχιπυράρχου ε.α. Πέραν της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», της ιδίας Σχολής.

Τα περισσότερα χρόνια της σταδιοδρομίας στο Π.Σ. υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε διάφορες θέσεις μεταξύ αυτών, Υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και στη συνέχεια Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.

Έχει υπηρετήσει επίσης, στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τελευταία ως Διοικητής της Π.Υ Ερμούπολης έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας όλων των νησιών των Κυκλάδων.

Πριν συνταξιοδοτηθεί φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.).

Είναι εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει το μάθημα της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστική Ακαδημίας.

Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

Από το 2002 είναι Εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2013 είναι μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά.

Το Μάρτιο του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική Κίνηση «Άνδρος της Ζωής μας» και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου.

 

ΓΓ Υποδοχής: Οδυσσέας – Νικόλαος Βουδούρης– Bιογραφικό

Γεννήθηκε το 1953 στην Βουδαπέστη. Ιατρός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Παρισίων.Εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου), διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), διαφώνησε με θέματα που αφορούσαν την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε (τρικομματική) η ΔΗΜΑΡ, διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Απέκτησε τις πρώτες πολιτικές εμπειρίες του στα οδοφράγματα του Μάη του ’68, συμμετείχε στο γαλλικό φοιτητικό κίνημα την δεκαετία του ’70, εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών στα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων της Grenoble και των Παρισίων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών της Grenoble και μέλος του ΔΣ της UNEF (“Γαλλική ΕΦΕΕ”). Από τη δεκαετία του ’80 δραστηριοποιείται στο ανθρωπιστικό κίνημα μετέχοντας σε χειρουργικές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και άλλες κρίσεις (Σαλβαδόρ, Καμπότζη, Μάλι, Κουρδιστάν, Σομαλία, Βοσνία, Ρουάντα, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ιράν, Κόσοβο, Τουρκία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ.) Διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αντιπρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Médecins Sans Frontières, πρόεδρος του anthropos.gr, πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου, μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Διαχείριση των Προβλημάτων Υγείας σε Μαζικές Καταστροφές, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

 

Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλείου – Bιογραφικό

Ο κ. Παπαδημητρόπουλος έχει σπουδάσει Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Δημόσια Διοίκηση στη Σορβόννη, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και έως το διορισμό του στο Εθνικό Τυπογραφείο υπηρετούσε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο οποίο έχει διατελέσει προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης.

 

ΕΓ Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ασύλου – Υποδοχής και Ένταξης: Γιώργος Καρατζόγλου

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

ΓΓ Υπουργείου: Ηλίας Ξανθάκος– Bιογραφικό

Ο Ηλίας Ξανθάκος είναι διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε ως αυτοαπασχολούμενος κατά το διάστημα 1987-1989 και στη συνέχεια ως συμβασιούχος υπάλληλος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) έως το 1991.Από το 1991 έως το 2000 ασχολήθηκε με ποικίλες μελέτες συγκοινωνιακών έργων, ενώ από το 2000 έως το τέλος του 2014 εργάστηκε σε γραφείο μελετών με διεθνή δραστηριότητα, του οποίου διετέλεσε Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων (2002-2014) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (2008-2010).

 

ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή: Αντώνιος Παπαδεράκης

 

ΓΓ Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων: Θεολόγος Λαμπριανίδης– Bιογραφικό

Γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη

Δ/νση κατοικίας: Κίμωνος Βόγα 39, Θεσ/νίκη 546 43

Tηλέφωνο: Παν/μίου: 891795, σπιτιού: 816220

e-mail: loisl@.uom.gr

Έχει ειδικότητα στην οικονομική γεωγραφία και την περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι Kαθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και  διευθύνει την Ερευνητική Μονάδα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής (ΕΜΠΑΠ).

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΠΕ, Ν. Θεσσαλονίκης και Καθηγητής επί συμβάσει στο Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, TΕΙ Θεσ/νίκης.  Ειδικός Επιστήμονας στον Tομέα Χωροταξικού και Πολεοδομικού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού, Tμήμα Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ.  Επισκέπτης επίκουρος καθηγητής, Tμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΑΒΣΘ. Ήταν  διδάσκων με βάση το Π.Δ. 407/80 στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή, Tμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αργότερα  επίκουρος καθηγητής, Tμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.  Αναπληρωτής καθηγητής, Tμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σήμερα είναι  Καθηγητής, Tμήμα Οικονομικών Επιστημών, Παν/μιο Μακεδονίας.  Academic visitor,  Dept. of Geography,  LSE (January-June) 2004 (January-March) Academic visitor, School of Geography, Oxford University.

ΣΠΟΥΔΕΣ:  1972-77 Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνική Σχολή, Α.Π.Θ. 1977-78 Μaster ofΑrts σε Αστικές και Περιφερειακές Σπουδές (Urban and Regional Studies), ΠανεπιστήμιοSussex – Αγγλία. 1978-83 Διδακτορικό σε Οικονομική Γεωγραφία, Tμήμα Γεωγραφίας, London School of Εconomics and Ρolitical Sciences (L.S.Ε.) – Αγγλία2 1987 Πρόγραμμα κατάρτισης Ειδικών Στελεχών για την υλοποίηση των ΜΟΠ Οργάνωση ΕΟΚ – ΚΕΠΕ, Μάρτιο-Δεκέμβριο 1987.

 

ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ):Παναγιώτης Κορκολής

 

ΕΓ Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ): Νικόλαος Μαντζούφας

 

ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης: Γεώργιος Τζιάλλας

 

ΕΓ Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ:  Γεώργιος Ιωαννίδης

 

ΕΓ Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ: Ευγενία Φωτονιάτα

 

ΓΓ Βιομηχανίας: Ευστράτιος Ζαφείρης

 

ΕΓ Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων: Λαμπρινή Κόγου

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

ΓΓ Υπουργείου:

Παραίτηση του Γιάννη Ταφύλλη.

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΓΓ Υπουργείου: Ιωάννης Παντής

 

ΓΓ Θρησκευμάτων: Γιώργος Καλαντζής

 

ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας: Θωμάς Μαλούτας– Bιογραφικό

Γενικός Γραμματέας  Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Καθηγητής Ανθρώπινης Γεωγραφίας και Θεματικής Χαρτογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην École Spéciale d’Architecture (Παρίσι) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Paris-X Nanterre, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή στο πεδίο της Κοινωνικής Γεωγραφίας των Πόλεων.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) το 1983. Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 1995 και Καθηγητής το 2000. Το 2009 εξελέγη Καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Το 2001 εξελέγη Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ και επανεξελέγη το 2007. Την περίοδο 2010-13 άσκησε χρέη Διευθυντή και Προέδρου του ΕΚΚΕ και μεταξύ 2011 και 2012 ήταν συντονιστής της Συνόδου των Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων.

Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Institut d’Études Politiques (FNSP) στο Παρίσι (2006 & 2014) και έχει προσκληθεί για διαλέξεις και σεμινάρια στα περισσότερα ελληνικά και σε πολλάξένα πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων τα UCL-Bartlett, Berkeley, University of Michigan, De Paul University, State University of New York at Buffalo, Brown, City University of New York – Graduate Center, University of Dortmund, University of Lisbon, University of Utrecht, INALCO/Paris, Hochschule Zittau/Gorlitz, Université de Liège, University of Seoul, University Autonoma of Barcelona, Center for European Studies – Harvard University, Friedrich-Ebert-Stiftung (Berlin), Universitad Nacional Autonoma de Mexico κλπΔιετέλεσεεπίσης,επισκέπτης ερευνητής (chercheur étranger de haut niveauστο εργαστήριο ESPACE [UMR 5651] του Πανεπιστημίου Avignon et des Pays de Vaucluse (1998) και του IRESCO (Institut des Recherches sur les Sociétés Contemporaines) / CNRS (Παρίσι 2001). Υπήρξε Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην επιτροπή Social Sciences and Humanities της ΓΔ Έρευνας & Καινοτομίας (2010-2011) και στην επιτροπή Governance and Citizenship του 6ου Προγράμματος Πλαίσιο (2003-2004), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Research Committee 21 (Urban and Regional Development) της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Εταιρείας (2006-2013) και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας (European Social Survey). Επίσης, λειτούργησε ως εμπειρογνώμων για πρότυπα κοινωνικοοικονομικής κατηγοριοποίησης (European Socioeconomic Groups (EseG) της EUROSTAT και European Socioeconomic Classes (ESeC) για τη γαλλική INSEE (2012), το Πανεπιστήμιο του Essex (2005-2006) και το Conseil National d’Information Statistique (2009).

 

ΓΓ Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς: Παυσανίας – Ανδρέας Παπαγεωργίου

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

ΓΓ Υπουργείου: Παρασκευόπουλος Δημήτριος– Bιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
1979: Ακόλουθος Πρεσβείας, Υπουργείο Εξωτερικών
1979-1981: Υπουργείο Εξωτερικών
1981: προαγωγή στο βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Γ΄
1982: Πρεσβεία της Ελλάδας, Όσλο
1984: προαγωγή στο βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Β΄
1986: προαγωγή στο βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Α΄
1987: Πρεσβεία της Ελλάδας, Άγκυρα
1991: προαγωγή στο βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄
1991: Υπουργείο Εξωτερικών, Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων, Καβάλα
1993: προαγωγή στο βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Α΄
1994: Υπουργείο Εξωτερικών, Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού Εξωτερικών

1995: Πρεσβεία της Ελλάδας, Χάγη 
1999: Υπουργείο Εξωτερικών, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών
2000: προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β΄
2002: Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα
2003: προαγωγή στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Α΄
2005: Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι
2009: Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού
2012: Υπουργείο Εξωτερικών, Επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
2013: Υπουργείο Εξωτερικών, Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων
2013: προαγωγή στο βαθμό του Πρέσβεως
2015: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος (Ελλάδα)
Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής (Γαλλία)
Ανώτερος Ταξιάρχης του Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ
Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας (Ιταλία)
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Γαλλικά, Αγγλικά

 

ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας: Γεώργιος ΤσίπραςBιογραφικό

O Γιώργος Τσίπρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι 48 χρονών. Τελείωσε το Λύκειο στο Βαρβάκειο και είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Μηχανολόγος Μηχανικός). Μέχρι πρόσφατα ασκούσε το επάγγελμα του μηχανικού, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.
Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τις γραμμές της Αριστεράς. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες για θέματα διεθνών εξελίξεων και εξωτερικής πολιτικής.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκρότησή της το 2012, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές ήταν Συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από τον Απρίλιο του 2015.

 

ΕΓ Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας: Ευστάθιος Λιανός Λιάντης

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΓΓ Υπουργείου: Κωνσταντίνος Κοσμάτος– Bιογραφικό

Ο κ. Κοσμάτος είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ (1991), με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (1993) και Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996). Από το 1993 είναι Δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης («Παρ’ Αρείω Πάγω» από το 2004), με αποκλειστική ενασχόληση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας. Το 2013 του απονεμήθηκε  το «Βραβείου Δημητρίου Μπαμπάκου» από την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, ως διάκριση “για το ήθος και την ικανότητα  κατά την άσκηση του λειτουργήματος και για την συμβολή στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης”. Από το 2002 διδάσκει στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αρχικά ως Ειδικός Επιστήμονας και από το 2010 ως Λέκτορας του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, στο γνωστικό αντικείμενο της Εγκληματολογίας. Έχει έντονη συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα με βιβλία, μελέτες και συμβολές σε συλλογικούς τόμους στα γνωστικά πεδία της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών, των ναρκωτικών, του ποινικού δικαίου των ανηλίκων και της μεταχείρισης των κρατουμένων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σειρά συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων και είναι μέλος και συνεργάτης επιστημονικών ενώσεων, καθώς και επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει διατελέσει μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, όπως της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση των διατάξεων του Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά.

 

ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής: Ευτύχιος Φυτράκης– Bιογραφικό

Ο κ. Φυτράκης είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών και διδακτορικό ποινικού δικαίου (1997). Έχει εργαστεί για 15 χρόνια ως Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα λειτουργίας των φυλακών και δικαιωμάτων των κρατουμένων. Έχει διενεργήσει αυτοψίες σε μεγάλο αριθμό φυλακών συντάσσοντας αντίστοιχες εκθέσεις.  Έχει εργαστεί σε προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές και σε προγράμματα επανένταξης αποφυλακισμένων. Το 2014 ορίστηκε συντονιστής της ομάδας του Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων (ΟΗΕ-OPCAT). Έχει συμμετάσχει στην σύνταξη του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα καθώς και σε άλλες Νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες και πολλές μελέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου– Bιογραφικό

Ο κ. Παπαϊωάννου διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (2006-2015). Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής
Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Παλαιότερα διετέλεσε επί σειρά ετών
Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας (1997-2004) και
συμμετείχε στα διεθνή όργανα στρατηγικής της οργάνωσης (Standing Committee on Research and Action). Συμμετείχε στο Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας (2013).Έχει πραγματοποιήσει σπουδές Ιστορίας και μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικών Επιστημών. Εργάζεται ως φιλόλογος στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής. Έχει εργαστεί στα πεδία της κατάρτισης ενηλίκων, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης στα δικαιώματα του ανθρώπου. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά εγχειρίδια (ΟΕΔΒ) και εκδόσεις για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασιστικό φαινόμενο.

 

ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Γεώργιος Βασιλειάδης

 

ΕΓ του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης: Δημοσθένης Κασσαβέτης

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΓΓ Υπουργείου: Ανδρέας Νεφελούδης

 

ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων: Δήμητρα Χαλικιά

 

ΓΓ Πρόνοιας: Δημήτριος Καρέλλας

 

ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Νικόλαος Φράγκος– Bιογραφικό

Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως λέκτορας στο Ohio State University Columbus.  Διετέλεσε ακολούθως αναπληρωτής καθηγητής στο HOFSTRA University της Νέας Υόρκης.  Στην Νέα Υόρκη εργάστηκε και ως αναλογιστής (senior actuary).

 

Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού διατμηματικού προγράμματος στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη.

 

ΕΓ Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας: Ιωάννης Σούκος– Bιογραφικό

Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος – δημοσιογράφος. Είναι πτυχιούχος του Νομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απόφοιτος των Ετήσιων Σεμιναρίων Δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ (1994). Χρημάτισε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Έρευνας

Ειδικός Γραμματέας στο ΣΕΠΕ από τις 11/082012 έως τις 10/10/12(δίχως δημοσίευση στο ΦΕΚ), απ’ όπου αποχώρησε διαφωνών με την τότε διοίκηση.

Υποψήφιος  Νομαρχιακός Σύμβουλος Φωκίδας με τον ανεξάρτητο στηριζόμενο από τον Συνασπισμό Συνδυασμό με επικεφαλής των Αποστόλη Καραχάλιο.

Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθήνας στις εκλογές του 2012 με τη ΔΗΜΑΡ, από την οποία αποχώρησε την άνοιξη του 2014.

Γνωρίζει Ιταλικά και Αγγλικά.

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΓΓ Υπουργείου: Πέτρος Γιαννουλάτος

 

ΓΓ Δημόσιας Υγείας: Ιωάννης Μπασκόζος– Bιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Γιατρός ενδοκρινολόγος.

Γυμνάσιο και λύκειο στη δημόσια ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ πρότυπο σχολή.  Απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στην Κλινική Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισμού στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γ Γενηματάς.

Εχει συμμετοχή σε συνέδρια του εξωτερικού σαν ομιλητής με δημοσιευμένες εργασίες και έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και σε συνέδρια με περιεχόμενο την ενδοκρινολογία, τον σακχαρώδη διαβήτη και τον μεταβολισμό.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος και προεδρεύων στην   Ελληνικη Ενδοκρινολογικη Εταιρεία.  Α’ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΓΓ Υπουργείου: Μαρία Βλαζάκη

 

ΓΓ Αθλητισμού: Ιούλιος Συναδινός– Bιογραφικό

Ο Ιούλιος Συναδινός, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης Α. Τσίπρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, είναι εκπαιδευτικός, ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου.
Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού “Λένιν” της Μόσχας και αποφοίτησε με master Παιδαγωγικής και ειδικότητα προπονητή κλασσικού αθλητισμού (1983-1988). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μόσχα και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Παιδαγωγικών Επιστημών Ph.D. με ειδικότητα «Αθλητική Κοινωνιολογία».

Εργάσθηκε για περισσότερα από δώδεκα χρόνια ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αθήνα, πολλά από αυτά στο Αθλητικό Γυμνάσιο Περιστερίου, με ειδικότητα προπονητή Στίβου (1992-2004). Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού και επί 14 χρόνια ενεργός προπονητής ομάδας στίβου στο Περιστέρι. Είναι μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς από το 1990, υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματός του και κατόπιν συντονιστής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στην επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό, στην ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου και στα κινήματα Αλληλεγγύης.

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής: Ελένη Παπαδοπούλου

 

ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης: Πέτρος ΤριάρχηςBιογραφικό

Ο Πέτρος  Ι. Τριάρχης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ως στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων και οικονομικής διεύθυνσης.

Διετέλεσε Οικονομικός Διαχειριστής σε σημαντικά τεχνικά έργα στην Ελλάδα και τα τελευταία 5 χρόνια συμμετείχε σε μεγάλα αντίστοιχα κοινοπρακτικά σχήματα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπου απέκτησε ευρεία γνώση του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής.

ΓΓ Δημοσίων Εσόδων: Γεώργιος Πιτσιλής

 

ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας: Νικόλαος Ματζάκος

 

EΓ Σώματος Δίωξης Οικον.Εγκλήματος (ΣΔΟΕ): Κωνσταντίνος Χρήστου

 

ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής: Φραγκίσκος Κουτεντάκης

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΓΓ Υπουργείου: Μπαριτάκη Χριστίνα

 

ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος: Ειρήνη Κλαμπατσέα– Bιογραφικό

Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο γνωστικό αντικείμενο χωροταξίας και τοπικής ανάπτυξης. 
Σπουδές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ (1989), M.Sc. στην Περιφερειακή Ανάπτυξη ΙΠΑ Παντείου Πανεπιστημίου (1993), Διδακτορική Διατριβή ΕΜΠ (2003).
Διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων πολεοδομίας, χωροταξίας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού στο ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αιγαίου και ΕΑΠ (2004-2015). Συμμετοχή σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας ΕΜΠ. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε θέματα χωρικής ανάπτυξης και σχεδιασμού, τοπικής ανάπτυξης και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε μειονεκτικές και εύθραυστες περιοχές. Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις.
Εκλεγμένο μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας Αρχιτεκτόνων ΤΕΕ (2013-2015).

 

ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών: Μιχαήλ Βερροιόπουλος

ΕΓ Υδάτων: Ιάκωβος Γκανούλης– Bιογραφικό

Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών (Doctorat d’Etat) του Πανεπιστημίου Paul Sabatier της Τουλούζης (Γαλλία) και Επισκέπτης Καθηγητής των Πανεπιστημίων Erlangen (Γερμανία), McGill (Καναδά), Melbourne (Αυστραλία) και Paris VI (Γαλλία). Έχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε θέματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδατικών πόρων, ανάλυσης επικινδυνότητας και κλιματικής αλλαγής καθώς και της διαχείρισης διασυνοριακών νερών, υπόγειων υδροφορέων και της επίλυσης διαφορών και διενέξεων.

Γεννήθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης. Eχει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα στην Ελλάδα, την UNESCO και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει ιδρύσει το 1999 και διευθύνει από τότε την αναγνωρισμένη από την UNESCO Μή Κυβερνητική Οργάνωση “Διεθνές Δίκτυο Κέντρων Υδάτων/Περιβάλλοντος για τα Βαλκάνια”

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, έχει συγγράψει/εκδόσει 12 βιβλία, μεταξύ των οποίων δύο στα Αγγλικά με τίτλους “Πολυ-Eπιστημονική Προσέγγιση της Διαχείρισης Διακρατικών Υδατικών Πόρων” (WILEY, 2011) και “Ανάλυση Επικινδυνότητας της Ρύπανσης των Υδάτων” (WILEY, 2009; 2η έκδοση, με μετάφραση στην Κινεζική Γλώσσα). Tον Ιούλιο του 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το Παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

 

ΓΓ Υπουργείου: Θεοπίστη Πέρκα– Bιογραφικό

Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1961. Είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΠΘ με βασική κατεύθυνση σπουδών τα Συγκοινωνιακά έργα. Το 2006 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με αντικείμενο το Σχεδιασμό και Οργάνωση Συστημάτων Μεταφορών. 

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στον δημόσιο τομέα. Αναφέρεται η διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, όπου ήταν υπεύθυνη προγραμμάτων και μελετών συγκοινωνιακού σχεδιασμού στην ευρύτερη περιοχή και η Διεύθυνση Εκτέλεσης και Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων ΔΕΚΕ ως επιβλέπουσα μηχανικός σε συγκοινωνιακά έργα και έργα υποδομής. 

Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχή παρουσία στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα, ως μέλος της ΠΠΣΠ, ως ανένταχτη, ως μέλος του ΣΥΝ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 1997 ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο χώρο των Μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ – ΚΜ). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας των Μηχανικών του Δημοσίου.

Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ-ΤΚΜ) και υπεύθυνη για το πόρισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. 

Μέλος της πανελλαδικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί σειρά ετών και μέχρι πρότινος  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. 

Ιδρυτικό μέλος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος των Δημοτικών Κινήσεων «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» ( 2002 , 2006) και «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (2010). 

Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού και σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι πρότινος συντονίστρια του τμήματος υποδομών). 

Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας (2015). Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2014  και Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλoνίκης (2009, 2012).

 

ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: Βασίλειος Μαγκλάρας

 

ΓΓ Υποδομών: Γεώργιος Δέδες

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

ΓΓ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: Ιωάννης Θεοτοκάς– Bιογραφικό

Ο Γιάννης Θεοτοκάς είναι Καθηγητής Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και έλαβε διδακτορικό τίτλο (PhD) στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, τη Στρατηγική των Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ναυτιλία. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων (πέντε από τα οποία σε συνεργασία) στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και 36 δημοσιευμένων επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και επιστημονικούς τόμους, σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ναυτιλία, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Καινοτομία, την Ανταγωνιστικότητα στη ναυτιλία κ.α. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών τόμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών σχετικών με την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική στη ναυτιλία, τη ναυτική εκπαίδευση και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ερευνητής, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και άλλους οργανισμούς. Συμμετέχει ενεργά στην International Association of Maritime Economists και στην Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων: Χρήστος Λαμπρίδης

 

ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής: Ιωάννης Γιανέλλης – Θεοδοσιάδης– Bιογραφικό

Ο Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, είναι   δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, συγγραφέας, πρώην βουλευτής νομού Λέσβου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και έχει τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης – Νάσσαου.

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

ΓΓ Υπουργείου: Νικόλαος Αντώνογλου

 

ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων: Χαράλαμπος ΚασίμηςBιογραφικό

Ο Χαράλαμπος Κασίμης, αναπληρωτής πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Bradford (Ηνωμένο Βασίλειο) με ειδίκευση στην Αγροτική Κοινωνιολογία (1983), μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ. Το 2003 εξελέγη καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον κοινωνικό μετασχηματισμό της υπαίθρου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και ειδικότερα στην οικογενειακή γεωργία, την απασχόληση και τη μετανάστευση.

 

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: Ελευθέριος Κρέτσος

 

ΕΓ Ειδικής Υπηρεσίας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: Παραίτηση του Γεώργιου Κυρίτση.

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

 

ΓΓ Συντονισμού: Δημήτριος Παπαγιαννάκος

 

 

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

 

ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής: ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΦΥΛΛΗΣ

 

 

 

-ΓΓ: Γενικός Γραμματέας / ΕΓ: Ειδικός Γραμματέας

 

  • Βιογραφικά Προηγούμενων Γενικών Γραμματέων