Υποψήφια Δήμαρχος

Ραχήλ Μακρή

Η Ραχήλ Μακρή γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Κατοικεί στον Γέρακα Αττικής από το 2004 μαζί με τον σύζυγο και τους δύο γιους της.

Σπουδές – Εξειδικεύσεις

Είναι Οικονομολόγος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Τραπεζική Επιστήμη (MSc in banking).

Έχει εξειδικευθεί στην Διοίκηση Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο του Paisley της Σκωτίας, στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας – Δίκτυα Διασυνδεόμενης Παραγωγής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην νομοθέτηση στο Κέντρο Σπουδών Νομοθέτησης της Σχολής Πολιτικών, Φιλοσοφικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Hull στο Wroxton College.

Πολιτική και Κοινοβουλευτική πορεία

 Διετέλεσε Βουλευτής Ν. Κοζάνης από τον Μάιο του 2012 ως το 2015 που απεχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας τον νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, το μνημόνιο, τους πλειστηριασμούς και το ταμείο Σόιμπλε.

Κατά την διάρκεια της Κοινοβουλευτικής της θητείας, διετέλεσε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Υποστήριξε στην Βουλή ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, κατέθεσε Προτάσεις Νόμων, Τροπολογίες, ενώ κατέχει ρεκόρ κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων με πλήθος Ερωτήσεων, ΑΚΕ, Επίκαιρες Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, Αναφορές Πολιτών για όλη την ελληνική επικράτεια.

Ως Ειδική Αγορήτρια και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, εισηγήθηκε δεκάδες νομοσχέδια. Είχε πρωτεύοντα ρόλο στην ανάδειξη και διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς, ενώ κατέθεσε δεκάδες μηνυτήριες αναφορές στον Άρειο Πάγο, στην Οικονομική Εισαγγελία και Εισαγγελία Διαφθοράς.

Θήτευσε ως Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων.

Υπήρξε μέλος:

 • της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
 • της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στην οποία πρωτοστάτησε στα θέματα ανάδειξης της σκανδαλώδους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των τραπεζικών σκανδάλων, ενώ επεξεργάστηκε σχέδιο αποζημίωσης των μικροομολογιούχων από τις ζημιές που υπέστησαν με το psi.
 • της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία πρωτοστάτησε στην διερεύνηση της Υπόθεσης Siemens, DIGEA, ΕΛΣΤΑΤ και στην κατάθεση προτάσεων για την σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών ελέγχου των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, της ΑΤΕ, ΟΠΑΠ, Hellas Power – Energa Power.
 • της Επιτροπής Προστασίας του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, στην οποία εργάστηκε για το σχέδιο εγγραφής του κατοχικού δανείου στον κρατικό προϋπολογισμό και την καταγραφή των στοιχείων, κατόπιν επισκέψεων που πραγματοποίησε για τα μαρτυρικά χωριά Μεσόβουνου – Πύργων Εορδαίας του Ν. Κοζάνης και Λεχόβου Ν. Φλώρινας.

Στις 10 Μαΐου του 2015, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το κλείσιμο του Στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί στο Μαουτχάουζεν της Αυστρίας, όπου κατήγγειλε την παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την αντιπροσωπεία της FYROM, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

 • Μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής:

Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Νορβηγίας

Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας

Διεθνής Δράση και Διεθνείς Επιτροπές

 Υπήρξε τακτικό Μέλος:

 • της Διεθνούς Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)
 • της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης νέων Βουλευτών
 • της Διεθνούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση των Δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
 • της Μόνιμης Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
 • της Μόνιμης Επιτροπής για τη βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο.

Εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην 127η Συνδιάσκεψη Κεμπέκ, στον Καναδά (Οκτώβριος 2012).

Στην 128η Συνδιάσκεψη στο Κίτο του Ισημερινού (Μάρτιος 2013), όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, με τον οποίο συζήτησαν περαιτέρω συνεργασία για την μεταφορά τεχνογνωσίας στο ζήτημα σχεδιασμού των απαιτούμενων ενεργειών για την αξιολόγηση του Ελληνικού Χρέους και την δυνατότητα διαγραφής του, εάν κριθεί επαχθές και επονείδιστο.

Στην 129η Συνδιάσκεψη στην Γενεύη της Ελβετίας (Οκτώβριος 2013), όπου Κατά την έναρξη των εργασιών, κατέθεσε διάβημα στον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνέλευσης κατά των Σκοπίων, για την χρήση διακριτικών ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στην 130η Συνδιάσκεψη στην Γενεύη της Ελβετίας (Μάρτιος 2014), όπου Συμμετείχε στην ολομέλεια, με θέμα: «Ανανέωση της δέσμευσής για Ειρήνη και Δημοκρατία» και στις διεργασίες της 2ης Μόνιμης Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο με θέμα: «Λαμβάνοντας υπόψη δημογραφικές τάσεις και φυσικούς περιορισμούς για μια ανάπτυξη ανθεκτική απέναντι στους κινδύνους».

Στα πλαίσια της συνεδρίασης της IPU, συναντήθηκε με τους Βουλευτές της Συρίας όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Συρία, ενώ επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΗΕ, συνοδευόμενη από τον Έλληνα πρέσβη.

Στην 131η Συνδιάσκεψη στην Γενεύη της Ελβετίας (Οκτώβριος 2014).

Στην Συνδιάσκεψη Νέων Κοινοβουλευτικών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Τόκυο της Ιαπωνίας (Μάιος 2015) με θέμα «Δημοκρατία, Ειρήνη και Ευημερία».

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για την «Καλύτερη συμμετοχή της νεολαίας στην οικοδόμηση της ειρήνης» (Better Involving Young People in Peace Building)

Επαγγελματική Πορεία – Επιστημονική Δραστηριότητα

 Από το 1996 έως το 2002 εργάστηκε ως στέλεχος Αμερικανικών πολυεθνικών Εταιρειών, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο που υπηρέτησε ως Βουλευτής, υπηρετεί ως στέλεχος στην Δημόσια Διοίκηση.

Παρακολούθησε πλήθος προγραμμάτων επιμόρφωσης στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποιήθηκαν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κοινωνικού Πολύκεντρου για τις μεθόδους καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Συμμετείχε σε συνέδρια του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα.

Είναι πιστοποιημένη auditor για Εφαρμογή Συστημάτων Ποιότητας.

Είναι Μέλος του μητρώου κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Μέλος του μητρώου εκπαιδευτών του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ.

Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών.

Site: https://rachelmakri.com/

 

Share Us

Follow Us

Follow Us

Follow Us

 

Follow Us

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι