Υποψήφιος Δήμαρχος

Χρήστος Α. Γώγος

Χρήστος Α. Γώγος

Ιατρός – Νευροχειρουργός
Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Βύρωνα. Κατάγεται από την Αργιθέα Καρδίτσας, από την πλευρά του πατέρα του και την Πλάτσα Μεσσηνιακής Μάνης, από τη μεριά της μητέρας του.

Αριστούχος απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής – Λυκείου Αρρένων Νέας Σμύρνης, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο “La Sapienza” της Ρώμης, όπου στη συνέχεια εκπόνησε και διδακτορική διατριβή με άριστα.

Έχει ειδικευτεί στη Νευροχειρουργική ενώ έχει σπουδάσει και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο “Carlo Βo Urbino”. Το 2010 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εξειδικευθεί στη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων στο Πανεπιστήμιο “Egaz Moniz” της Πορτογαλίας, ενώ παράλληλα εκπονεί τη δεύτερη διδακτορική διατριβή του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Βύρωνα από το 1998 με την «Εποχή Δημιουργίας-Συνεργασία Πολιτών» και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στα 21 χρόνια ενασχόλησής του με τα κοινά, το μεγαλύτερο επίτευγμα του ήταν ο σχεδιασμός, η ίδρυση και η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον χώρο.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού (2003-2004), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2003-2004), Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2005-2006 και 2009-2010), Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Υγείας – Πρόνοιας (2007-2008) και Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα (2011-2014).

Το 2004 δημιούργησε τον αθλητικό πυρήνα της Εργάνης και τα γήπεδα 5×5. Ενέταξε το Δήμο Βύρωνα στην Ολυμπιάδα 2004. Οργάνωσε και πέρασε από το Βύρωνα η Ολυμπιακή Φλόγα, ως τελευταίος σταθμός. Οργάνωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιλιάρδου τρισπόντων, με τη συμμετοχή 96 χωρών. Ίδρυσε και οργάνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Δήμου Βύρωνα, στην αρχή της κρίσης, το οποίο μάλιστα κίνησε το ενδιαφέρον της Διεθνούς Κοινότητας.

Οργάνωσε πολλαπλές ημερίδες με θέματα όπως η μεταμόσχευση και η εγγραφή εθελοντών δοτών, τράπεζας αίματος με πάνω από 600 φιάλες, προληπτικούς κύκλους για οστεοπόρωση, καρκίνο του τραχήλου, του μαστού και του προστάτη, για έλεγχο δυσλιπιδαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών, ηπατίτιδας, διακοπή καπνίσματος, εμβολιασμό άπορων παιδιών μέσω της οργάνωσης “Άνθρωπος”.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος Υγείας, ενέταξε τον Δήμο Βύρωνα στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, όπου από το 2010 έως το 2014 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας.

Έφερε στο Βύρωνα τα ΚΕΠ Υγείας αλλά δεν πρόλαβαν να λειτουργήσουν καθώς άλλαξε η διοίκηση του Δήμου.

Στον αθλητικό τομέα, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώτος που έδωσε χρήματα στις ομάδες, ακολουθώντας συγκεκριμένα κριτήρια, credits.

– Οργάνωσε και εγκαινίασε το 1ο Κέντρο Άθλησης Κλειστού Τύπου.
– Οργάνωσε για 1η φορά “Δρόμο Αντοχής” προς τιμήν της Αθανασίας Τσουμελέκα (Ολυμπιονίκης).
– Μπάσκετ δρόμου 3×3
– Skating
– Αναβάθμιση Παμβυρώνιων το 2003-2005

   Είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα ΤΕΦΑΑ, Διευθυντής Νευροχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Βλαστοκυττάρων.

Για περισσότερο από 18 χρόνια εργάστηκε ως Ιατρός Αγώνων στην Α’ Εθνική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν εθελοντής Διευθυντής στο Στάδιο Καραΐσκάκη και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, ενώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς ήταν Ιατρικός Διευθυντής και Υπεύθυνος της Τελετής Έναρξης του Ολυμπιακού Σταδίου. Μιλάει άριστα αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Μάρκου και έχουν τρία παιδιά.

 

Αρθρογραφία:

Share Us

Follow Us

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ανδριγιαννάκης Μανώλης

Γεννήθηκα το 1999 και μεγάλωσα στον Καρέα, στο Βύρωνα…

Θάνος Λουκάς

Με λένε Λουκά Θάνο και ασχολούμαι με τις τέχνες…

Σιδηρόπουλος Νίκος

Μεγάλωσα και ζω μέχρι σήμερα στο Βύρωνα…

Τσίρου Δήμητρα

Γεννήθηκα το 1991 και μεγάλωσα στο Βύρωνα…