Υποψήφιος Δήμαρχος

Παναγιώτης Ψωμιάδης

Α. ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗ

Το ταξίδι του ξεριζωμού και του πόνου από τον Πόντο στην Μακεδονία.

«Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη στις 20 Ιανουαρίου του 1948.
Είμαι ο τρίτος γιος μιας οικογένειας προσφύγων που ξεριζώθηκαν από τα ξακουστά Κοτύωρα (Ορντού) και το Πουλαντζάκ. Γονείς μου είναι ο Χαράλαμπος και η Χρυσούλα Ψωμιάδη οι οποίοι δε βρίσκονται πια στην ζωή.

Αδέρφια μου είναι ο αείμνηστος πλέον Λεωνίδας Ψωμιάδης που διακρίθηκε στον χώρο του εμπορίου και των επιχειρήσεων και το στήριγμα μου, ο Διονύσης, μια εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο του ποδοσφαίρου της Βορείου Ελλάδος.

Αρχικά η οικογένεια μας μετά τον ξεριζωμό  βρέθηκε στη φιλόξενη Μακεδονική γη, στα Κάτω Πορρόια Σερρών. Μετά τον πόλεμο ήρθαν στην Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Διοικητηρίου».


Β. Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

«Χάρη στις οικονομικές θυσίες των γονιών μου είχα την τύχη να μαθητεύσω σε πολύ καλά σχολεία, όπως το ΔΕΛΑΣΑΛ, την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο σχολή Σπετσών και αργότερα στην Γυμναστική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής.
Από μικρός αγαπούσα τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Επί σειρά ετών τίμησα την φανέλα του ιστορικού σωματείου ΠΑΟΔ.

Πρωταθλητισμό όμως έκανα στον στίβο και στους αγώνες 400 μέτρων, όπου είχα το προνόμιο να φορέσω επτά φορές την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος».


Γ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

«Ο πατέρας μου εκτός από τις αξίες και τα ιδανικά για την Οικογένεια, την Πατρίδα και την Ορθοδοξία μου μετέδωσε μεταξύ άλλων και την αγάπη για το επιχειρείν. Ανδρώθηκα μέσα στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση, που λειτουργεί ανελλιπώς εδώ και επτά δεκαετίες στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Φράγκων και στη συνέχεια προχώρησα στα βήματα του, έκανα τη δική μου επιχείρηση».


Δ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

«Το 1998 παντρεύτηκα την αγαπημένη μου Ιουλία Χαλβατζή, επιχειρηματία και έχουμε δύο υπέροχες κόρες, την Αλεξάνδρα και την Χρύσα – Καρολίνα».


Ε. ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν κάποιος με ρωτούσε: “Τι άνθρωπος είσαι Παναγιώτη;” Θα του έλεγα πως ζω και αναπνέω για ειλικρίνεια, απλότητα και ντρομπροσύνη. Απεχθάνομαι το ψέμα, την διπροσωπία, την αγένεια και την τζάμπα μαγκιά.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά, πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως η ενεργός συμμετοχή στα κοινά αποτελεί μονόδρομο, ως στάση ζωής και προσφοράς. Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το δίνεις λύσεις και βοήθεια σε προβλήματα των συμπολιτών σου.»


ΣΤ. Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

«Το 1982 οι πολίτες με εξέλεξαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης, ενώ τρία χρόνια αργότερα η Νέα Δημοκρατία με τίμησε, συμπεριλαμβάνοντάς με ως 10ο  στην λίστα των βουλευτικών εκλογών.

Το 1986 εκλέχτηκα εκ νέου πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Η πορεία μου προς την κεντρική πολιτική άνοιξε διάπλατα στις βουλευτικές εκλογές του 1990, αφού  εκλέχτηκα 3ος βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Την ίδια θέση κατέλαβα και στις  βουλευτικές εκλογές του 1993 με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης στο πρόσωπο μου να αυξάνεται.

Στις επόμενες βουλευτικές του 1996, η Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με εξέλεξε ως 2ο βουλευτή, ενώ στις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000 ήμουν πλέον 1ος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής της περιφέρειας μας.

Δύο δεκαετίες μετά, ο αδιάκοπος όσο και ακούραστος  αγώνας για τον τόπο και τους ανθρώπους του συνεχίζεται. Η τοπική αυτοδιοίκηση με κερδίζει και πάλι.

Share Us

Follow Us

OLYMPION

Gepostet von Παναγιωτης Ψωμιαδης am Sonntag, 7. April 2019

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΑΝΙΔΗΣ (ΡΕΛΛΗΣ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 05 Αυγούστου 1980…